Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Sigma 50mm f1.4 DG DN

Ny 50 mm i Art-serien fra Sigma.

Skrevet af / 11/02/2023 - 10:00
Sigma 50mm f1.4 DG DN

Det kompakte 50 mm f1.4 DG DN i Sigmas Art-serie er blandt deres mest kostbare konstruktioner. Objektivet bygges i Aizu i Japan og er udstyret med blændering, låseknap og en programmerbar AFL-knap. Det er også vejrbestandigt med en belægning på frontelementet, som får vanddråber til at prelle af.

Foto: Sigma

Indvendig har objektivet 14 linseelementer i 11 grupper. Tre af dem er asfæriske linser, og et er et SLD-glaselement, som dæmper fejlbrydninger, astigmatisme og krumning.

Sigma har skabt objektivet til spejlløse fuldformatkameraer, og det kan leveres med bajonetfatning til Sony-kameraer og Sigmas egne kameraer, og med L-fatning til Panasonic og Leicas fuldformatkameraer.

Foto: Sigma

Det er også udstyret med Sigmas HLA lineær fokusmotor (High-response Linear Actuator), som er konstrueret med et dobbeltsidet asfærisk linseelement, som skal give ekstremt hurtigt og mer præcist autofokus.

Sigma-objektivet har 11 afrundede blændelameller og er bare 11 cm langt. Det vejer 660/670 gram, og har 72 mm filterfatning. Nærgrænsen er opgivet til 45 cm, og mindste blænde er f16.

Prisen er opgivet til 7.495 kroner.

Foto: Sigma

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Tilbud i samarbejde med vores kommercielle partner Prisjakt.se

Den bedste budget-streamer

Blændende highend-højttalere

Pladespiller helt i top

Scroll to Top