Nyhed

Sigma 18-50 mm F2.8 DC DN til Fujifilm

Lysstærk og prisbillig normalzoom

Udvalget af optik til Fujifilm-kameraer er ikke just beskedent. Der findes objektiver til Fujifilm i næsten enhver brændvidde. Lyster du efter en lysstærk vidvinkel til astrofotografering? Så se på en XF 16 mm f1.4. Portrætobjektiv? Fuji selv laver fem stykker. Lysstærk telefoto til sport? Tjek.

Og sådan kan du blive ved.

Der findes også normalzoom til Fujifilm. Tre stykker, hvoraf XF 16-55 f2.8 er flagskibet. Nu kan du tilføje en mere, nemlig Sigma 18-50 mm F2.8 DC DN. Som de hurtige til hovedregning for længst har fundet ud af, svarer det til en 27-75 mm zoom. Hvis man tænker klassisk 35-format.

Foto: Sigma

Sigma-zoomen er væsentligt mindre, lettere og frem for alt billigere end XF 16-55 f2.8. Faktisk er den omtrent på størrelse med Fujifilms XF 18-55 f2.8-4.0.

Zoomen vejer beskedne 285 gram, har en nærgrænse på 12,1 cm og er vejrbestandig. Den er også tilpasset Fujis fokusalgoritmer og kommunikerer med kameraerne på samme måde som Fujis egne kameraer. Du får blandt andet objektivprofilen og mulighed for objektivkorrektion frem i softwaren, når du skal redigere billeder taget med Sigma-zoomen.

Foto: Sigma

Objektivet, som også fås med fatning til Sony FE og Panasonic L, koster 4.100 kroner og bliver tilgængeligt i december.

Les videre
Exit mobile version