TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Se billederne fra den sidste Kodachrome-rulle

Den prisbelønnede fotograf Steve McCurry har lagt billederne fra den allersidste filmrulle med legendariske Kodachrome ud. Filmen, som var elsket af fotografer i generationer. Se billederne her.

forfatter
Publiceret 12/02/2013 - 11:30

Den klassiske lysbilledfilm kan ikke skaffes længere. Med mindre du finder noget efterladt i køleskab et sted. Kodak er for længst stoppet med at producere filmruller med Kodacrome, men den kendte fotograf Steve McCurry har fået den sidste rulle af Kodak. Og billederne ser du på hans blog her.

Steve McCurry er måske bedst kendt som National Geographic-fotografen, som tog det berømte billede af den afghanske pige Sharbat Gula, som han fotograferede i 1984. Senere rejste McCurry tilbage til Afghanistan i 2002, fandt Gula og tog et nyt billede af henne. I samme positur. En positur mange fandt slående lig Leonardo da Vincis Mona Lisa, bare spejlvendt.

Billedet fra 1984, af Sharbat Gula, kan du se her.

Kodachrome-gradient

Kodachrome er borte fra markedet, men lever videre i millioner af lysbilledkassetter og er udødeliggjort i Paul Simons sang, Kodachrome:

They give us those nice bright colors
They give us the greens of summers
Makes you think all the world’s a sunny day, Oh yeah
I got a Nikon camera
I love to take a photograph
So mama don’t take my Kodachrome away

Hele sangen kan du høre her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend