Succesmodellen er blevet opgraderet

Panasonic opgraderer sit populære videokamera AG-AC90. Billedkvaliteten beholdes, og funktioner forbedres.

Panasonic AG-AC90 var et populært videokamera for semiprofesionelle og seriøse amatører. Det nye AG-AC90A AVCCAM leverer “de samme krystalklare billeder som forløberen, men med forbedrede netværksegenskaber og en række nye nyttige funktioner for den professionelle bruger.”

Optik og sensor
Objektivet har 12x optisk zoom og start-vidvinkel på 29,8 mm (svarende til 35 mm) til 383,7 mm. Kameraet har desuden F1.5-højhastighedsobjektiv og 3MOS-billedsensor med BI (bagbelyst sensor) for full HD-opløsning.

– De nye funktioner giver fotografen synsfeltet, billedkvaliteten og filformaterne, som er nødvendige for at tilfredsstille de høje krav, der stilles til videoproduktion. De tre manuelle ringe (fokus, zoom og iris) giver alsidighed og billedkontrol, mens XLR-lydindgangene og de eksterne terminaler giver den fleksibilitet, som er afgørende ved professionel brug, siger Nela Pertl, europæisk markedschef for produkter hos Panasonic.

Videokameraet optager i AVCHD-formatet i forskellige kvaliteter, som alle sætter krav til overførsel og lagerplads. PS-modus er til progressiv billedproduktion i fuld HD, og PH-modus er til professionel brug. En PM-modus er beregnet til idrætsfilmning, mens en CS-modus er bedst egnet til overførsel via netværk. Det er også mulig at bruge et Eye-Fi-kort til at overføre data til en PC og uploade data til en cloudjeneste via en mobil router, hvilket væsentligt reducerer tidsforbruget under produktion.

– Kameraet har flere nye nyttige funktioner, som for eksempel mulighed for slot-to-slot-kort kopiering af kort, stillbillede, indkopiering af dato og tid, variabel hvidbalance og forskellige indikatorvisninger. Dette øger brugervenligheden og potentialet i kameraet, siger Pertl.

Ikke 4K Ultra HD
De, som havde håbet, at kameraet ville være i 4K Ultra HD-opløsning, bliver dog skuffede. Dette er et rent 1.920 x 1.080 HD-kamera. Men vi vil gætte på, at dette er producentens sidste 1080p-model i denne prisklasse.

AG-AC90A med hukommelseskort er tilgængeligt nu til en pris på ca.  14.000 kroner plus moms. Brugere af AG-AC90 kan opgradere firmwaren her.

panasonic.dk

Les videre
Exit mobile version