TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Råbilligt superkamera

Det ligner et spejlreflekskamera, men det nye Pentax X-5 er et billigt kompaktkamera med hele 26 x zoom.

forfatter
Publiceret 24/08/2012 - 11:09

Hvis man ikke har brug for udskiftelig optik, men gerne meget zoom, er Pentax X-5 et interessant alternativ. Selv om det ligner et spejlreflekskamera, er det egentligt et kompaktkamera. X-5 er nemlig meget mindre end et spejlreflekskamera, men Pentax har alligevel fået plads til en 26 x zoom, fra 22,3mm vidvinkel til 580mm.Det betyder, at man får hele landskabet med på billedet, og samtidig kan man zoome så meget ind, at man kan tage billeder af detaljer langt væk. Som om det ikke er nok, kan X-5 zoome helt ind til svimlende – tilsvarende – 4174mm! Funktionen kaldes Intelligent Zoom og zoomer digitalt 187,2 gange brændvidden.Kameraet, som også har LCD-søger og vipbar LCD-skærm, bruger en 16 megapixels baggrundsbelyst CMOS-billedsensor. Ikke forskellig fra de flest kompaktkameraer og med meget mindre overflade end i et spejlreflekskamera.

X-5 kan optage video i full 1080p/30fps HD-kvalitet, som systemkameraer også kan og har digital og mekanisk billedstabilisator, også under videooptagelse.

Det kan bruge både almindelige AA-batterier og genopladelige batterier, og til 2.000 kroner må vi medgive, at X-5 lyder som et kup.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend