TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Prisbillig og lysstærk zoom

Lysstyrken er ikke det eneste, som er opsigtsvækkende ved Sigma 18-35mm f1.8 DC HSM. Prisen er også en positiv overraskelse.

forfatter
Publiceret 19/06/2013 - 12:12

En 2 x zoom lyder ikke alt for imponerende, men med 18-35 mm dækker Sigmas nye zoom det brændviddeområde, mange oftest bruger. På et spejlreflekskamera med billedsensor i APS-C format, bliver den en normalzoom med meget god lysstyrke, som dækker 28-50 mm. Så modsvarer lysstyrken blænde 2.8, med andre ord det samme som en Canon EF 24-70 mm f2.8 gør på et fullframe kamera. Som EOS 6D.

Men Sigma zoom koster ikke 18.000 kroner. Det koster 5.995 kroner og er tilgængelig til Canon i løbet af juli. Nikon til efteråret.

Det mangler altså den traditionelle portrætbrændvidde på 70-80 mm, men både lysstyrken og prisen bør gøre Sigma-objektivet til et interessant alternativ til Canon- og Nikon-ejere.

Sigma-side

Objektivet har intern fokusering og zoom, men ikke optisk billedstabilisator. Mindste blænde er f16 og indvendig har det 17 linseelementer fordelt på 12 grupper, hvoraf fire er såkaldt asfæriske for bedre spredningskontrol af lyset og er bygget i et termostabilt kompositmateriale.

Længden er 121 mm, diameteren 78, mens filterfatningen er 12 mm. Vægten uden dæksel og solblænde lander på 810 gram.

18-35 mm f1.8 DC HSM skal også komme med fatninger til Pentax KAF, Sony Alpha og Sigmas egen SA-fatning.

Sigma-rear

Kommentarer

Subscribe
Notify of
1 Kommentar
oldest
newest most voted
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend