Nyhed

Amputeret Photokina 2020

Fire store kameraproducenter kommer ikke til Photokina næste år.
forfatter

Kurven har længe været for nedadgående for fotobranchen, men alligevel har arrangørerne af Europas største fotomesse satset på flere messer end tidligere.

Photokina-messen skulle således løbe af stablen i Köln hvert år, hvor hvert andet år ellers havde været reglen. Det er heller ikke så længe siden, Koelnmesse annoncerede, at de flyttede Photokina-messen fra september til maj. Men det med hvert år blev ikke til noget, og det planlagte Photokina 2019 måtte aflyses.

Siden da har flere meldt afbud til det, der plejer at være det vigtigste mødested for fotobranchen. I hvert fald i Europa.

(Foto: Lasse Svendsen)

Leica har altid haft en markant tilstedeværelse på Photokina, men har annonceret, at de ikke vil deltage i messen i 2020. Det samme har Nikon og Olympus sagt, og nu melder Fujifilm også, at det ikke bliver aktuelt for dem at deltage i 2020. De vil heller lægge deres lanceringer i forbindelse med andre events og sprede nye produkter ud over året end at fokusere på lanceringer under Photokina-messen til foråret.

Sony, Canon og Panasonic har derimod sagt, at de deltager, men med så mange af de vigtigste aktørers fravær vil Photokina 2020 blive kraftigt amputeret.

Det vil nok også gå ud over besøgstallet på messen, både publikum og presse, og det er ikke sandsynligt, at messen når samme antal besøgende og udstillere i 2020 som i 2018. Dengang besøgte 180.000 messen, og over 800 udstillere deltog.

I 2020 er det derfor ikke sikkert, at køerne bliver lige så lange som i 2018 …

(Foto: Lasse Svendsen)

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.