TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Pentax KF – den sidste mohikaner

Det er næsten utroligt, at det nyeste kamera fra Pentax er et spejlreflekskamera.

forfatter
Publiceret 14/11/2022 - 12:16

Men sådan er det. Pentax KF er et nyt spejlreflekskamera i en moderat prisklasse med helt fine specifikationer. Det er bare svært at se, hvem det er tiltænkt. Måske er det dem, der allerede har et Pentax og noget udstyr, for det er svært at forestille sig, hvem kunden ellers skal være.

Trods det nye navn er kameraet baseret på Pentax K70, som blev lanceret tilbage i 2016. KF er en let opdatering af det kamera med den samme 24 megapixel billedsensor i APS-C-format, med billedstabilisering op til 4,5 trin, i et vejrbestandigt kamerahus.

Foto: Ricoh

Så udover navneskiftet er der ikke meget nyt at tale om, bortset fra marginalt højere opløsning på den drejbare skærm, og flere filmeffekter der kan tilføjes billederne.

Kameraet har kun 11 fokussensorer, inklusive de ni krydssensorer, som er placeret i midten af ​​billedfladen, og det er ikke særlig hurtigt med en optagelseshastighed på seks billeder i sekundet.

Foto: Ricoh

Kameraet har dog en funktion, som mange kan have nytte af: Pixel shift, som bruger billedstabiliseringen i kameraet til at tage fire billeder af motivet, mens billedsensoren forskydes lidt for hvert billede. Det giver billedfiler med endnu højere opløsning.

Ellers er der ikke meget spændende ved den sorte KF, udover at den også fås i to specialudgaver – krystalblå og krystalhvid, begrænset til 700 eksemplarer af hver.

Pentax KF er på Pentax’ hjemmeside prissat til 950 euro for kamerahuset alene, og 1.050 euro med en 18-55 mm WR-zoom.

Viktige specifikationer

  • Optisk søger med næsten 100% synsfelt
  • Indbygget SR (shake reduction) som udgør 4,5 lukkertrin
  • Drejbar LCD-skærm
  • Astrotracer-funktion, som forenkler avanceret astronomisk fotografering
  • Wi-fi-tilslutning
  • AA-filterfrit optisk design giver billeder med superhøj opløsning
  • 77-segmenters målesystem med multimønster for korrekt eksponering
  • Støvfjernings-mekanisme (DR – Dust removal)
Foto: Ricoh

 

Læse hele artikkelen? Log ind eller bliv medlem af LB+. Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

Læs også:

Pentax K-3 II

Hvis du vil have spejlrefleks, findes der et godt alternativ til Canon og Nikon.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
MSI RTX 40: Ny prisvindende serie af bærbare Tag springet til det enestående med de nye grafikkort i GeForce RTX 40-serien og 13. generation Intel Core-processorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisvenlig zoom til naturfotografer.
lbpluss
Drone til Reels-videoer En lille detalje gør, at DJI Mini 3 skiller sig ud fra andre droner.
lbpluss
Dette objektiv giver ægte biograffilm Hvordan får Hollywood-film det dramatiske og cinematografiske udseende? Svaret ligger i anamorfiske objektiver. Dette fra Sirui kan mange desuden få råd til.
lbpluss
Lysstærkt portrætobjektiv til Fujifilm Samyang præsenterer det objektiv, Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelagtigt kamera for seriøse filmskabere. Men er det ikke lidt for tæt på storebror – også i pris?
Følg Lyd & Billede