TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Pentax der tåler et stød

Pentax K-30 er klassens mest solide kamera. Det kompakte spejlreflekskamera er nemlig vejrtæt, støvtæt og tåler kulde bedre end de fleste.

forfatter
Publiceret 23/05/2012 - 08:38

I mellemklassen findes der ingen som K-30. Pentax kameraet vejer 650 gram med batteri og er kompakt og tyndt og har Canon EOS 600D, Nikon D5200 og Sony SLT A57 som nærmeste konkurrenter. Men det er lidt mindre, lidt lettere og meget barskere end sine konkurrenter.

Pentax har bygget det solide hus i stærkt polykarbonat og rustfrit stål, mens alle knapper, luger og rat har kraftige gummipakninger, som holder regn og støv ude. Kulde er heller ikke noget problem, så kommer der sne og 20 minusgrader, vil den aktive fotograf stadig kunne arbejde.På mange måder ligner det K-5, et meget dyrere Pentax-kamera, som det gik meget godt i vores test.

Kameraet har en 16 megapixels CMOS billedsensor med støvfjerning, lysmåling med 77 målepunkter, op til 25600 ISO lysfølsomhed og 6 bps skudhastighed.Et generøst gummieret håndgreb foran og tommelgreb på bagsiden skal give et godt greb, selv med handsker på. Skærmen på 7,6 cm har 921k punkter, og kameraet kan bruge det opladelige batteri eller almindelige AA-batterier.

Pentax har udvidet antal fokuspunkter til 11, sammenlignet med K-5, som også har live view visning på skærm og full 1080p HD-videooptagelse.”Pentax K-30 leveres i tre forskellige farver; krystalhvidt, krystalblåt med en blank finish samt klassisk sort for et mere traditionelt udseende”, siger Helge Rose hos Focus Nordic, Pentax’ nordiske importør.

Et nyt Pentax DA 50mm f1.8 objektiv er tilgængelig samtidig med kameraet i juli, og K-30 skal koste 6.499 kroner med 18-55mm WR-zoom. Uanset farve.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend