TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix S 70-300 mm f/4.5-5.6

Kompakt og let zoomobjektiv med stor rækkevidde.

Med den nye Lumix S 70-300 mm f/4.5-5.6 er Panasonic oppe på ni objektiver til deres full-frame-kameraer, og medregnet de andre producenter i L-alliancen (Leica og Sigma) – plus et par, der er ikke medlemmer – vil antallet af objektiver stige til 65 inden udgangen af ​​2021.

Panasonic Lumix DC-S1R Panasonic Lumix S1R er et overflødighedshorn af et kamera og blandt de allersejeste, vi har testet.

Den nye 70-300 mm er det første i år, og her har Panasonic ifølge dem selv gjort sig umage for at skabe et relativt overkommeligt, let håndtérbart og kompakt zoomobjektiv til sport, landskaber og dyreliv med så høj optisk kvalitet som muligt.

Zoomen har indbygget femaksers optisk billedstabilisering, som i kombination med kameraets stabilisering er i stand til at kompensere op til 5,5 eksponeringstrin. Den har også en opsigtsvækkende god nærgrænse på 54 cm ved 70 mm brændvidde og 74 cm på 300 mm.

Desuden er den vejrbestandig og har omskiftere til fokusområde, auto- og manuel fokus samt billedstabilisering til og fra. En låseknap til zoomringen har den også.

Indeni har zoomen 17 linse-elementer i 11 grupper med florinbelægning på fronten for at holde snavs og vanddråber væk.

Panasonic siger, at de har arbejdet på at eliminere de “løgringe”, der kan opstå, når man har mange asfæriske elementer, ved at bruge ultra-refraktive samt ultra og ekstra lavdispersionselementer.

70 mm f/16, 1/3 s, ISO 25.600, © Akira Igarashi.

Fokushastigheden skal være dobbelt så høj som for den nærmeste konkurrent, hævdes det, og focus breathing skulle på det nærmeste være elimineret.

11 afrundede blændelameller giver bløde baggrunde – bokeh – med minimal forvrængning, samt skarpere tegning af lys som i eksemplet øverst fra fotografen Akira Igarashi.

270 mm f/5.6, 1/250 s, ISO 200, © Joakim Odelberg.

Panasonic-zoomen måler 148 mm i længden, diameteren er 84 mm, og filterdiameteren 77 mm.

Prisen bliver ca. 11.000 kroner.

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.