TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Panasonic Lumix DC-GH6 kommer sidst på året

Ny version af GH5 på vej, men et endnu sejere GH6 lurer i kulisserne.

Listen er nok kort, men for dem, der kan se værdien af live-streaming af video, har Panasonics nye Lumix GH5 Mark II bestemt noget at tilbyde.

Kameraet er egentlig et GH5 med nogle mindre opdateringer, hvor en ny processor har gjort det muligt at live-streame på nettet via Wi-Fi fra kameraet. Der også har samme 20 megapixel CMOS-billedsensor som GH5 – et kamera, vi kender godt fra vores tests. Bare med en ny antirefleksbelægning, der reducerer risikoen for strølys.

Panasonic Lumix DC-GH5S Panasonic Lumix GH5S er et unikt systemkamera med rendyrkede egenskaber til professionel video.

Kameraet kan optage 10 bit 4K-video med enten 50 eller 60 fps i 4:2:2 eller 4:2:0, og V-Log L er inkluderet (uden ekstra omkostninger). Billedstabiliseringen, som nu strækker sig over hele 6,5 eksponeringstrin, fungerer selvfølgelig på både video og stillbilleder.

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II. (Foto: Panasonic)

Derudover får man et nyt batteri, DMW-BLK22, med større kapacitet (2200 mAh), og hvis man vender kameraet, kan man se, at skærmen er lidt mindre – 3 tommer mod 3,2 på GH5, men opløsningen er øget til 1,84 megapixel.

Man kan også optage på hukommelseskort og ekstern optager samtidig, og kameraet har fået farvede rammemarkeringer i søgeren, bl.a. en rød ramme under optagelse.

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II. (Foto: Panasonic)

Live-streaming aktiveres via Lumix Sync-app’en på en mobil eller tablet, der er koblet til Wi-Fi, og man kan streame via en Mac eller PC med Lumix Network Settings installeret. Det har også fået to nye farveindstillinger til video, Cinelike D2 og V2, samt farveprofilerne L.ClassicNeo og L.Monochrome S.

Desuden har kameraet fået opdateret autofokus med hurtigere aflæsning samt ansigts-, øjen- og kropsfokus.

GH5 Mark II kommer til salg sidst i juni fra 13.490 DKK for kamerahuset.

Panasonic Lumix DC-GH5 Mark II. (Foto: Panasonic)

Panasonic Lumix DC-GH6

Det kommende Lumix GH6 får vi ikke at se før sidst på året, og vi ved næsten intet om kameraer. Bortset fra at det sandsynligvis bliver endnu sejere end GH5 Mark II.

Med en ny billedsensor i MFT-format, 4:2:2 10 bit DCI 4K 60 fps video, 5,7K 60 fps og 10 bit 4K 120 fps high-speed.

Omtrent samtidig med GH6 udsender Panasonic også Leica DG 25-50 mm f/1.7 – en zoom rettet mod video, ligesom Leica DG 10-25 mm f/1.7 før den.

Panasonic Lumix DC-GH6. (Foto: Panasonic)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.