Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Olympus forbedrer Pen-kameraerne

De nye PL5 og PM2 kameraer har fået billedkvaliteten fra Olympus OM-D, men i et mindre og billigere kamerahus.

Skrevet af / 18/09/2012 - 11:45
Olympus forbedrer Pen-kameraerne

Med OM-D E-M5 til 9.000 kroner tog Olympus et stort skridt i retningen af billedkvalitet fra fullframe spejlreflekskameraer til den dobbelte pris. Nu kommer PL5 og PM2 snart, to nye modeller i Pen-serien, som også leverer billedkvaliteten, som OM-D er blevet skamrost for. Og de er meget billigere.

Olympus E-PL5 i sort.

Den fine elektroniske søger og OM-D´s velfungerende femtrins elektroniske billedstabilisator får man ikke i PEN E-PL5 eller Pen Mini E-PM2.

Men man får den samme 16 megapixels CMOS-billedsensor, 25600 ISO maksimalt, TruePic VI billedprocessor, og det samme udvalgt af optik (35+ objektiver), som gør systemet til det overlegent største blandt spejlløse systemkameraer.

Vipbar LCD-skærm på E-PL5.

Og klasseledende autofokus på lige linje med OM-D kombineret med 8 bps skudhastighed, hvilket borger for gode actionegenskaber.

Forskellen mellem PL5 og PM 2 er vipbar skærm, aftageligt håndgreb og flere funktioner i PL5. Teknisk set er det det samme kamera og vil levere samme billedkvalitet under de samme forhold.

Olympus E-PL5 med ED 14-42mm zoom.

Mens PM2 retter sig mod amatøren, som opgraderer fra et kompaktkamera, er PL5 rettet mod den viderekomne fotograf, som også laver en del videooptagelser. Da kommer den praktiske vippeskærm – som også kan drejes fremover (se billedet) – til sin ret.

Olympus E-PM2 i rødt.

Begge har en række integrerede kreative filtre (12) og støtter de trådløse FlashAir hukommelseskort, som muliggør trådløs overførsel af billeder til en smartphone eller tablet.

Kameraet kommer til salg i november 2012 til henholdsvis 600 og 500 Euro for PL5 og PM2, enten bare som kamerahus eller sammen med den kompakte ED 14-42mm zoom mod et lille tillæg.

Olympus E-PM2 i hvidt, bagfra.

Omtrent samtidig kommer det unikke 15mm f8.0 (tilsv. 30mm), som er et dæksel med fast fokus og blænde, hvor et linseelement gør det muligt at bruge dækslet til 79 Euro som objektiv på kameraet uden at måtte stille blænde eller fokus.

Olympus 15mm f8.0.

Objektivet har en makroindstilling på 30 cm, og som man kan se af billedet, har det integreret linsedæksel på samme vippekontakt.

Olympus M.Zuiko 60mm f2.8 1:1 makro.

Olympus har for øvrigt gang i mere optik til Micro Four Thirds-systemet, og foruden en sort version af M.Zuiko 12mm f2.0 kommer en 60mm f2.8 makro, som vi allerede har taget de første testbilleder med.

Olympus M.Zuiko 17mm f1.8.

Lidt senere, en ny kompakt 17mm f1.8 (tilsv. 34mm) i samme metalkvalitet som 12mm´eren og med manuel fokusring, hvor markeringerne til afstand kommer til syne, når man trækker fokusringen over til manuel fokus.

Olympus M.Zuiko 12mm f2.0 Limited Edition.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top