TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Olympus forbedrer Pen-kameraerne

De nye PL5 og PM2 kameraer har fået billedkvaliteten fra Olympus OM-D, men i et mindre og billigere kamerahus.

forfatter
Publiceret 18/09/2012 - 11:45

Med OM-D E-M5 til 9.000 kroner tog Olympus et stort skridt i retningen af billedkvalitet fra fullframe spejlreflekskameraer til den dobbelte pris. Nu kommer PL5 og PM2 snart, to nye modeller i Pen-serien, som også leverer billedkvaliteten, som OM-D er blevet skamrost for. Og de er meget billigere.

Olympus E-PL5 i sort.

Den fine elektroniske søger og OM-D´s velfungerende femtrins elektroniske billedstabilisator får man ikke i PEN E-PL5 eller Pen Mini E-PM2.

Men man får den samme 16 megapixels CMOS-billedsensor, 25600 ISO maksimalt, TruePic VI billedprocessor, og det samme udvalgt af optik (35+ objektiver), som gør systemet til det overlegent største blandt spejlløse systemkameraer.

Vipbar LCD-skærm på E-PL5.

Og klasseledende autofokus på lige linje med OM-D kombineret med 8 bps skudhastighed, hvilket borger for gode actionegenskaber.

Forskellen mellem PL5 og PM 2 er vipbar skærm, aftageligt håndgreb og flere funktioner i PL5. Teknisk set er det det samme kamera og vil levere samme billedkvalitet under de samme forhold.

Olympus E-PL5 med ED 14-42mm zoom.

Mens PM2 retter sig mod amatøren, som opgraderer fra et kompaktkamera, er PL5 rettet mod den viderekomne fotograf, som også laver en del videooptagelser. Da kommer den praktiske vippeskærm – som også kan drejes fremover (se billedet) – til sin ret.

Olympus E-PM2 i rødt.

Begge har en række integrerede kreative filtre (12) og støtter de trådløse FlashAir hukommelseskort, som muliggør trådløs overførsel af billeder til en smartphone eller tablet.

Kameraet kommer til salg i november 2012 til henholdsvis 600 og 500 Euro for PL5 og PM2, enten bare som kamerahus eller sammen med den kompakte ED 14-42mm zoom mod et lille tillæg.

Olympus E-PM2 i hvidt, bagfra.

Omtrent samtidig kommer det unikke 15mm f8.0 (tilsv. 30mm), som er et dæksel med fast fokus og blænde, hvor et linseelement gør det muligt at bruge dækslet til 79 Euro som objektiv på kameraet uden at måtte stille blænde eller fokus.

Olympus 15mm f8.0.

Objektivet har en makroindstilling på 30 cm, og som man kan se af billedet, har det integreret linsedæksel på samme vippekontakt.

Olympus M.Zuiko 60mm f2.8 1:1 makro.

Olympus har for øvrigt gang i mere optik til Micro Four Thirds-systemet, og foruden en sort version af M.Zuiko 12mm f2.0 kommer en 60mm f2.8 makro, som vi allerede har taget de første testbilleder med.

Olympus M.Zuiko 17mm f1.8.

Lidt senere, en ny kompakt 17mm f1.8 (tilsv. 34mm) i samme metalkvalitet som 12mm´eren og med manuel fokusring, hvor markeringerne til afstand kommer til syne, når man trækker fokusringen over til manuel fokus.

Olympus M.Zuiko 12mm f2.0 Limited Edition.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend