Search
Generic filters

Nye Canon-objektiver til R-kameraer

Nu kan du bestille Canons nye RF-objektiver.

Vi har skrevet om dem før. Canon gjorde noget helt nyt med dem, idet de lancerede en road map, en oversigt over kommende objektiver til det nye spejlløse RF-system med full-frame-kameraer.

Nu ved vi lidt mere om i hvert fald to af RF-objektiverne, nemlig pris og lanceringstidspunkt for RF 70-200 mm f/2.8L IS USM og 85 mm f/1.2 DS.

(Foto: Canon)

Sammen med RF 15-35 mm og RF 24-70 mm udgør den kommende RF 70-200 mm “den hellige treenighed”. De tre objektiver, der strækker sig over hele brændviddeområdet fra ultravidvinkel til tele.

Canons RF 70-200 mm er blevet mindre og lettere end den tilsvarende EF 70-200 mm til spejlreflekskameraer: Den vejer 1,07 kg og er kun 146 mm lang, som den er vist på billedet ovenfor.

(Grafik: Canon)

Teleobjektivet anvender Canons Dual Nano USM-teknologi til at drive to linsegrupper. Det skal give hurtigere og mere støjsvag autofokus.

Canon har også arbejdet med at holde brændviddeændring ved fokusering (focus breathing) under kontrol og anvender et flydende linse-element for at reducere problemet. Det er især vigtigt ved video-optagelse.

Indvendig har objektivet femtrins optisk billedstabilisering og 17 linse-elementer fordelt på 13 grupper, hvoraf nogle er asfæriske, andre er UD- og Super UD-linser.

RF 70-200 mm f/2.8L IS USM kommer til salg i løbet af november til ca. 22.000 kroner, og modlysblænden koster ca. 700 kroner.

(Foto: Canon)

Det lysstærke portrætobjektiv RF 85 mm f/1.2L USM DS kommer til at koste ca. 27.000 kroner. Her kender vi ikke den nøjagtige salgsstart, men det bliver inden udgangen af 2019.

Objektivet er, som 85-millimetere er flest, men har Defocus Smoothing (DS), som giver endnu blødere defokuserede områder på billederne. RF 85 mm f/1.2L  anvender et par specielle linse-elementer med en særlig belægning – Vapor-Deposited Coating – der har højere lystransmission i centrum og lavere transmission i kanterne.

Begge objektiver er lavet til professionel brug og er støv- og vejrbeskyttede.

Vi sætter stor pris på, at du læser Lyd & Billede!
Log ind for at læse videre.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  Sony Xperia 1 II (kamera)

  Vejl.pris 8500 kr Skyder som et systemkamera

  Xiaomi Mi 10 Pro (kamera)

  Vejl.pris 8000 kr Billigmærket Xiaomi slår til med et glimrende kamera

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.