TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Nu kan du printe som en prof

Do it like a boss! Prof-printer fra Canon producerer A2-udskrifter i professionel fotokvalitet, og tager ikke meget plads.

Store fotoudskrifter er ikke kun for professionelle. Canons nye imagePROGRAF PRO-1000 er en A2-printer med 12 store blækpatroner, som kun er 73 cm bred og koster ca. 12.000 kroner. Det er ganske vist en del mere, end hvad man giver for multifunktionsprinter med scanner på toppen. Men så er den også lavet til amatører og professionelle, der har brug for en relativt kompakt fotoprinter i storformat.

Foto: Canon
Foto: Canon

Den har fået et større 1,28 tommer printhoved og ny billedprocessor med 1 GB intern hukommelse til at sikre, at udskriftsjob ikke går for langsomt. Det klarer fotouskrift i A2-format og høj kvalitet på seks minutter.

Canon siger i en pressemeddelelse, at den også har en ny “Crystal-fidelity” funktion, specielt for billeder, der er taget med et Canon EOS-systemkamera for mere naturtro gengivelse  Der er selvfølgelig trådløs forbindelse og netopkobling.

Foto: Canon
Foto: Canon

I modsætning til Canons billige hjemmeprintere, bruger printeren et 12-farvers pigmentbaseret blæksystem med Canons LUCIA PRO-blæk med fotosort, matsort, grå og fotogrå og Chroma Optimizer-farveblæk.

Den skulle være i stand til at levere høj kvalitet på sort-hvide udskrifter med bedre mætning, jævnere overgange, mindre korn og lavere bronzering.

Canon imagePROGRAF PRO-1000 er til salg fra januar 2016.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.