Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Nikon Z f fuldformatkamera

Digital efterfølger til Nikon FM2.

Skrevet af / 20/09/2023 - 14:00
Nikon Z f fuldformatkamera

Selv om det ligner et analogt kamera, er Nikon Z f et topmoderne digitalkamera med fuldformat billedsensor. Z f følger den retro-mode, som andre producenter har haft stor succes med, og er både en efterfølger til det kamera, det ligner mest – Nikon FM og FM2, og efter vores mening et langt mere interessant kamera end Nikon Df. Som var Nikons første digitale spejlreflekskamera i retrodesign.

Læs også Tilbage til fortiden Nikon er hoppet på retro-bølgen, men billedkvaliteten holder moderne standard. Det er det dog ikke alt, der gør.

Z f er selvfølgelig langt mere avanceret med Nikons moderne autofokus, som vi kender fra den fremragende Z-serie af fuldformatkameraer, og det har Nikons nyeste Expeed 7-billedprocessor.

Zf_40_2_se_front Zf_26_2.8_top Zf_40_2_se_tilt_side_down Zf_back
<
>

Den 24,5 megapixel store billedsensor er velkendt for os. Her er den parret med Nikons Picture Control, som her er blevet udvidet med flad monokrom og monokrom med dybe farvetoner. Den har endda sin egen omskifter, så du kan skifte til sort/hvid, når du vil.

Nikon FM2 fra 1982, en opdateret udgave af FM, som blev lanceret i 1977. Foto: Nikon

Men det er ikke alt. Kameraet har også en otte-trins billedstabilisator og en modus til høj opløsning, der bruger pixelshift til at kombinere op til 32 billeder for at lave en 96 Mp stor billedfil. Det giver ikke kun en højere opløsning, men også en bedre farvegengivelse og et større dynamisk område.

Video er selvfølgelig på plads, og her kan man optage video i op til 10-bit 4K / 60p i H.265-optagelse, fra 6K-opløsning. Med beskæring, vel At mærke. Man kan også optage op til 125 minutters 4K-video. Faktisk har det lukkerprioriteret automatisering, også på videooptagelser.

Foto: Nikon

Prisen er angivet til 19.490 kroner for kameraet, som fås i flere farver og kan leveres i et kit med enten 40 mm som på billederne herover eller med en 24-70 mm zoom.

Z f med NIKKOR Z 40mm f/2 SE: 21.390 kr.
Z f med NIKKOR Z 24–70 mm f/4 S: 24.390 kr.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Kamera der tåler det meste

Sensationelt kamera

Et væld af nyheder fra Canon

Steadicam til lommen

Leica-kameraet beskytter dine rettigheder

Leica udgiver ekstrem vidvinkel

Vælg selv hvilke billeder du vil printe

Ekstrem Canon-zoom

Superlet supertele

Hobolite lanceres i Skandinavien

De rigtige farver fra dit videokamera

Ekstrem portrættele

0
Scroll to Top