TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lysstærkt portrætobjektiv til Nikon 1

Udvalget af optik til Nikon 1-kameraerne øges langsomt men sikkert. Snart kommer denne, tilsvarende 86 mm, med ekstremt god lysstyrke.

forfatter
Publiceret 02/04/2013 - 14:26

Nikon annoncerede udviklingen af en 1Nikkor 32mm med lysstyrke f1.2 til Nikon 1-kameraerne allerede i januar. Nu tyder meget på, at det ikke er længe til, at den er at finde i butikkerne. Nikon USA har allerede billederne af objektivet liggende til download på deres hjemmesider.

Objektivets brændvidde modsvarer 86,4 mm, hvis man sammenligner med 135 mm småbilledformat (fullframe), og billedvinklen gør Nikkor-objektivet perfekt til portrætfotografering. Den ekstremt gode lysstyrke på f1.2 gør det også muligt at skyde håndholdt i svagt lys, uden at bruge høj ISO, og samtidig reducere dybdeskarpheden til et minimum.

Pris, tilgængelighed og specifikationer ved vi foreløbig ikke noget om, men regn med, at vi vil have en test af 1 Nikkor 32mm f1.2 på nettet, ikke længe efter at objektivet er tilgængeligt.

Testen af Nikon 1 V2, på billeder herunder, læser du her.

X0830_V0740_BK.low_

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend