TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Lommevenligt rejsekamera

Med 30x zoom skulle det lille Sony-kamera ville være ideelt for alle, der kan lide at rejse let.

Digital teknologi har gjort det muligt at lave små kameraer, der leverer flotte billeder. Og særlig populære er de små zoomkameraer, som du have i lommen, klar til skud, hvis det rette motiv dukker op. Også selv om det sker et stykke væk. For med 30 x zoom, kan du fange næsten alt. Selv emner, der er langt borte.

De små superzoom-kameraer er stadig populære, og holder skansen på et marked, der ellers har været i frit fald længe. For de er lækre. Se blot Sonys nye Cyber-shot HX80, der med 30 x zoom og målene 102 x 58 mm passer ned i din lomme.

Foto: Sony
Foto: Sony

Størrelsen til trods får man et kamera med 24-720 mm optisk zoom og en 18,2 MP Exmor R billedsensor (1/2.3″) med indbygget OLED-søger på toppen. Den lille kamera har også en skærm, der kan vippes 180 grader rundt til selfies, og selvfølgelig kan du overføre billeder trådløst direkte til din mobiltelefon.

Foto: Sony
Foto: Sony

Et lille kamera med så stærkt zoom er både bærbart og diskret, og en af ​​fordelene ved den udklappelige søger er, at du ser motivet bedre i sollys og samtidig holder kameraet stabilt, når det er tæt på kroppen.
720 mm brændvidde er nemlig så lang, at der er risiko for slørede billeder, hvis ikke kameraet holdes stabilt.

Foto: Sony
Foto: Sony

Kameraet kan købes fra april.

Fakta:

  • Optisk 30x ZEISS Vario Sonnar T-zoom med 60 x “Clear Image” digital zoom
  • Integreret, udklappelig elektronisk OLED-Tru-Finder-søger
  • 18.2 Mp Exmor R CMOS-sensor og BIONZ X processor med fuld HD-videooptagelse
  • Optisk SteadyShot fem-aksers billedstabilisering
  • 921k, 7,6 cm LCD-skærm med 180 graders tilt
  • Full HD-videooptagelse i XAVC S format op til 50 Mbps
  • Integreret, udklappelig flash
  • Wi-Fi/NFC til transmission til mobil

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.