Nyhed

Let og lysstærk vidvinkel

Sonys nye 24 mm f/1.4 G Master er tilpasset full-frame-kameraerne i Alpha-serien.
forfatter

Tilbehør som objektiver er essentielt for enhver fotograf. 24 mm f/1.4 G Master er Sonys svar til dem, der har efterspurgt en lysstærk vidvinkel, som passer til landskab, reportage og arkitektur.

Det relativt kompakte objektiv er mindre end 10 cm langt, vejer 445 gram og er tilpasset Sonys a7- og a9-kameraer – og passer fortrinligt på et a7R III.

(Foto: Sony)

Vidvinkelobjektivet har praktisk nok en blændering opdelt i tredjedelstrin op til f/16 og en programmérbar funktionsknap, der f.eks. kan bruges til at låse fokus – samt en Direct Drive SSM fokusmotor. S om kan overstyres af manuel fokus.

Objektivet, der er vejrbeskyttet, har 13 linse-elementer, Nano AR-belægning, der dæmper strølys, og 11 blændelameller til den blødt tegnede defokus, som alle fotografer elsker.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.