Nyhed

Let og kompakt Sony FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II

Der er mere, der er nyt her, end man umiddelbart skulle tro.
forfatter

Kompakt. Let. Og skarp. Det er tre af de ord, jeg bed mærke i, da Sony lancerede FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II. Som er så nyt fra inderst til yderst, at det egentlig ikke er dækkende at bruge romertal II i navnet.

Telezoomen er grundlæggende en velkendt konstruktion, der giver 70-200 mm brændvidde og lysstyrke f/2.8, men Sony-zoomen, som man ser på billederne, er så omarbejdet og ændret, at der er tale om et redesign så omfattende, at det reelt er en ny konstruktion.

(Foto: Sony)

Der er 17 linseelementer i 14 grupper, med asfæriske og ED-elementer i kombination, og Sony siger, at de især har arbejdet med opløsning og skarphed over hele brændviddeområdet og på alle blænder. Og samtidig har de forsøgt at eliminere focus breathing og fokusforskydning, når man zoomer.

Supertele og zoom fra Sony Dyreliv og actionfoto med 600 mm tele og 200-600 mm zoom.

Sony-zoomen kan bruges med Sonys 1,4x og 2x konvertere, og objektivet – der måler 88 x 200 mm og vejer 1045 gram – er næsten 30 procent lettere end forgængeren.

FE 70-200 mm F2.8 GM OSS II bliver tilgængelig til november og koster 22.990 kroner.

(Foto: Sony)

Fra pressemeddelelsen:

Sony’s Newest G Master Lens Features Superb Resolution and Bokeh with Next-generation AF Performance in the World’s Lightest Large-aperture Telephoto Zoom Lens.

  • Constant aperture F2.8 70-200mm telephoto zoom
  • Fast, precise quiet AF (autofocus) and continuous AF tracking capabilities
  • Advanced features for video creators
  • World’s lightest 200mm large-aperture telephoto zoom lens, approximately 29% lighter than the previous model
  • Up to approximately 4 times faster AF, with focus tracking while zooming improved by approximately 30% when compared to the previous model
  • Professional-level control and reliability
so4 so5 so6
<
>

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.