Nyhed

Leicas billigste kamera

Med 15x zoom og fremragende billedkvalitet er Leica C-Lux rejsekameraet for de stilbevidste.

(Foto: Leica)

Kameraet – der er klar i butikkerne, lige før sommerferien starter for de fleste af os – er lille nok til at gøre det til et fremragende rejsekamera, og med 15x zoom og 1 tommes billedsensor er både rækkevidden og billedkvaliteten sikret.

Leica C-Lux er nemlig baseret på Panasonic Lumix TZ200, som vi for nylig testede med et glimrende resultat.

Så det tekniske er identisk. Såsom det fine objektiv, et Vario-Elmar 24-360 mm f/3.3-6.4 ASPH, med en 20 megapixel billedsensor bagved samt 4K-video, touch-skærm og elektronisk søger.

Men kameraet – der fås i champagne eller marineblå – er ikke 100 procent identisk. Leica fortæller os, at de har tweaket billedkvaliteten på ​​jpeg-filer med lidt dæmpet farvegengivelse og justeret kontrast, for at billederne skal se lidt mere naturlige ud. Med mere Leica-look.

(Foto: Leica)

Ellers er alt andet som sagt magen til. Video i 4K-opløsning med op til 30 billeder i sekundet (fps) og 100 Mbit/s, mulighed for at hente stillbilleder fra video-optagelser med 8 megapixel opløsning, skudtakt på 10 fps og 49 fokuspunkter med dybdefokus er også på plads i C-Lux.

Men Leica tilbyder meget mere tilbehør til C-Lux, end Panasonic gør til TZ200. Bl.a. meget lækre etuier i skind og kameraremme, som vist på illustrationen herunder.

(Foto: Leica)

Kameraet er på hylderne fra midten af ​​juli, og prisen bliver ca. 7.800 kroner.

Les videre
Exit mobile version