TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Leica Leitz Phone 1

Sjælden telefon med 1 tommes CMOS-billedsensor.

Den blev lanceret i stilhed i sommers, mens de fleste var på ferie, og sneg sig derfor under radaren. Leica Leitz Phone 1, som den hedder, er heller ikke alment tilgængelig. Den sælges nemlig kun af SoftBank i Japan.

Dermed bliver det svært at få fat i et eksemplar, og selv om det skulle lykkes dig at finde en, er det ikke sikkert, at den duer på mobilnetværket der, hvor du bor.

(Foto: Leica)

Leica Leitz Phone 1 er den første mobil, den tyske kameraproducent laver, eller rettere sagt som Sharp laver. For den er baseret på en Sharp-smartphone og har den samme 1 tommes billedsensor som Sharps Aquos R6.

Kameraet er et Summicron 19 mm f/1.9, der sidder foran en 1 tommes CMOS-billedsensor på 20,2 megapixel – som vi bl.a. kender fra Sony Cyber-shot RX100 VII, og telefonen kommer med et linsedæksel, der holdes på plads med magneter.

Der er ingen optisk zoom, kun 6x digital zoom, men man kan tage billeder i raw- eller jpeg-format, og Leica har selv udviklet softwaren til kamera-app’en. Som har flere af de samme indstillinger og en menustruktur lig den, som vi finder på Leica Q2.

(Foto: Leica)

De tekniske data på selve mobilen er ikke ligefrem revolutionerende. En Snapdragon 888 5G-processor, 12 gigabyte hukommelse, 256 gigabyte lagerplads og en 6,6 tommers OLED-skærm svarer stort set til en Sony Xperia-mobil.

Telefonen har også et selfie-kamera med 12,6 megapixel og et 27 mm f/2.3 objektiv.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Lyd & Billede