TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Leica Leitz Phone 1

Sjælden telefon med 1 tommes CMOS-billedsensor.

forfatter
Publiceret 25/12/2021 - 18:08

Den blev lanceret i stilhed i sommers, mens de fleste var på ferie, og sneg sig derfor under radaren. Leica Leitz Phone 1, som den hedder, er heller ikke alment tilgængelig. Den sælges nemlig kun af SoftBank i Japan.

Dermed bliver det svært at få fat i et eksemplar, og selv om det skulle lykkes dig at finde en, er det ikke sikkert, at den duer på mobilnetværket der, hvor du bor.

(Foto: Leica)

Leica Leitz Phone 1 er den første mobil, den tyske kameraproducent laver, eller rettere sagt som Sharp laver. For den er baseret på en Sharp-smartphone og har den samme 1 tommes billedsensor som Sharps Aquos R6.

Kameraet er et Summicron 19 mm f/1.9, der sidder foran en 1 tommes CMOS-billedsensor på 20,2 megapixel – som vi bl.a. kender fra Sony Cyber-shot RX100 VII, og telefonen kommer med et linsedæksel, der holdes på plads med magneter.

Der er ingen optisk zoom, kun 6x digital zoom, men man kan tage billeder i raw- eller jpeg-format, og Leica har selv udviklet softwaren til kamera-app’en. Som har flere af de samme indstillinger og en menustruktur lig den, som vi finder på Leica Q2.

(Foto: Leica)

De tekniske data på selve mobilen er ikke ligefrem revolutionerende. En Snapdragon 888 5G-processor, 12 gigabyte hukommelse, 256 gigabyte lagerplads og en 6,6 tommers OLED-skærm svarer stort set til en Sony Xperia-mobil.

Telefonen har også et selfie-kamera med 12,6 megapixel og et 27 mm f/2.3 objektiv.

Læse hele artikkelen? eller bliv medlem af LB+.

Med LB+ får du adgang til ALT indhold på lydogbillede.dk

LB+ inkluderer
  • Over 5.000 produkttests
  • Undgå fejlkøb med vores råd og guides
  • Deltag i L&B-forummet med andre lyd- og billedentusiaster
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Altid opdateret på sidste nyt
  • Nyhedsbrev direkte i din indbakke
  • L&B TechCast – en podcast af Lyd & Billede
  • Ingen bindingsperiode – opsig, når du vil!

Vi tester for dig!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nyt kamera til ferien? Tjek vores top 10-liste! Et godt kamera giver dig bedre billeder. Tag et af vores udvalgte med på årets sommerferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 og RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter til sommerbilleder Lav dine egne billeder direkte fra app’en og skriv dem ud.
Eksklusivt analogt Leica Hvis du elsker analog fotografering, er Leica M-A Titan måske noget for dig.
Snart bliver Lumix GH6 endnu bedre Med en ny firmware-opdatering kan Lumix GH6 sende video i endnu højere kvalitet til ekstern optager.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend