Foto & Video

Sofort er tysk, og betyder "med det samme", og det er, hvad du får i Leicas instantkamera.
forfatter

Instantkameraer, i folkemunde kaldet Polaroid-kameraer, er meget populære. To minutter efter du har taget billedet, har du et papirbillede i hånden. Et analogt Instagram-billede, om man vil.

Om det er smart, er der delte meninger om, men det er sikkert, at den bølge er nu også Leica hoppet på hovedet i.

Foto: Leica
Foto: Leica

Kameraet er et stykke under Leicas vanlige standard: Et plastickamera baseret på en Fujifilm Instax Mini 90, lidt kosmetisk opfrisket og med et Leica-logo. Det er kækt, men kan udvande varemærket så meget, at det fremover kan blive svært at tage Leica alvorligt.

Læs testen af Fujifilm Instax her

Der er ingen tvivl om, at de snapshots, der spyttes ud af kameraet, kan være rasende sjove, og derfor kan Sofort-kamera godt ende med at blive en succes. Markedet bestemmer i sidste ende.

Foto: Leica
Foto: Leica

Kameraet har diverse indstillinger, som fuldautomatik, Party & People, Sport & Action, og makroindstilling til nærbilleder. Man kan også lege med dobbelteksponeringer og langtidseksponering.

Selvfølgelig er der en selvportræt-indstilling og et spejl på forsiden til de obligatoriske selfies. Blitzen kan tændes og slukkes manuelt, og kameraet, der koster ca. 2.400 kroner (!), Fås i tre farver, og der findes en serie af tilbehør til Leica Sofort.

Her er priserne:
Leica Sofort instantkamera i mintgrøn, orange eller hvid: 2.400 kroner

Leica sofort farvefilm (10 billeder): 120 kr.

Leica sofort monokromfilm (10 billeder): 150 kr.

Leica Sofort farvefilm (20 billeder): 200 kr.

Leica Sofort kamerataske i sort eller brun: 240 kr.

Leica Sofort rem i mintgrøn, orange eller sort og hvid: 240 kr.

Leica sofort postkort, sæt med 3 stk: 80 kr

Leica Sofort album 200 kr.

Leica sofort opbevaringskasser, sæt med 3 stk: 80 kr

Leica Sofort foto presenter: 160 kr.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.