Nyhed

Kompakt vidvinkelkamera

Med en lysstærk 28 mm er Fujifilm XF10 et spændende rejsekamera.

(Foto: Fujifilm)

Hvis man ikke pinedød skal have zoom, er der meget glæde at hente i et kamera med lysstærk optik og fast brændvidde. Som her, på Fujifilms nye lommekamera XF10.

Det adskiller sig fra de fleste lommekameraer, ved at det har en meget større billedflade. Bag et 28 mm f/2.8 objektiv sidder der en 24 megapixel APS-C CMOS billedsensor. Ikke X-Trans som i X100T, men samme type Bayer-sensor som i det fremragende X-T100.

(Foto: Fujifilm)

Det kun 280 gram tunge kamera ligner X70, som vi testede for et stykke tid siden, men har lidt færre knapper og er et enklere peg-og-skyd-kamera, som alle kan bruge.

Skudtakten er godkendt med seks billeder i sekundet (fps), men det kan også skyde serier på 15 fps i 4K-opløsning.

(Foto: Fujifilm)

Filmeffekter

En ting ved XF10, som vi rigtig godt kan lide, er at Fujis fine række af filmsimuleringer er inkluderet. Man kan altså skifte fra f.eks. Provia- til Velvia-film (-agtig) med et par knaptryk.

En anden fiffig detalje – som vi også har set på Leica Q – er muligheden for at skifte brændvidde digitalt til 35 eller 50 mm. Bare drej på ringen rundt om objektivet. Så reduceres opløsningen en del, men det er bedre end ingenting.

Pris

Kameraet kommer i salg til ca. 3.900 kroner i løbet af august og fås i sort eller champagnefarvet.

(Foto: Fujifilm)
Les videre
Exit mobile version