TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Kodak ser sig omkring

360-kameraer bliver måske den næste store ting, og Kodak er klar med et kamera, som giver dig 360-graders video i 4k-kvalitet.

En typisk actionkamera giver en 120-170 graders billedvinkel. Det er så bredt, at du med garanti får alt med foran dig. Men med 360-graders billedvinkel får du også alt med bag dig (og dig selv) med i billedet. 360-kameraernes popularitet er voksende. De kan for eksempel bruges til at skabe VR indhold (virtual reality), som kan ses med VR-briller, men også videoer, som man kan lægge på Facebook og Youtube og se på pc, tablet eller mobil.

Nikon udfordrer GoPro

Kodak er overbevist om, at 360 bliver “the next big thing,” og henviser til en vækst på 30 procent sidste år.

Foto: Kodak
Foto: Kodak

Det nye 4KVR360 bruger to kameraer, der samler 235 og 155 graders optagelse til 360 grader, og det kan gøres med en app. Kameraet har wi-fi, og kan styres via Bluetooth fra din telefon, og bruge en 20-megapixels billedsensor.

Optagelserne gemmes på et microSD-kort – op til 128 GB, og fire mikrofoner opfanger lyden.

Kodak siger, at kameraet kommer til salg fra 2017, men ikke præcis hvornår, eller til hvilken pris.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.