TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Kameraleg

Olympus havde ingen nye kameraer med på Photokina i år, men var alligevel godt besøgt.

Hvad gør man, når man ikke har nogen nyheder at vise frem? Lader publikum låne kameraer og lege med funktionerne, godt hjulpet af Olympus’ specialister.

(Foto: Lasse Svendsen)

På den nyligt overståede Photokina-messe i Köln stod nyhederne i kø. Dog ikke hos Olympus, som faktisk ikke havde noget nyt at vise frem. Men bare vent: I 2019 fylder Olympus 100 år, og så kommer der flere nyheder.

Så når man deltager i årets største fotomesse uden nyheder, må man finde på noget andet.

Live Composite valgt på kamera og klar til eksponering. (Foto: Lasse Svendsen)

Olympus riggede deres egen hal til på messen, kaldte den Perspective Playground og inviterede publikum til at låne kameraer, som de kunne tage med rundt og fotografere med. Over 9.000 forhåndsmeldte sig, og køerne i udlejningsområdet var til tider lange.

Ti stationer var sat op for at vise, hvordan forskellige funktioner kan bruges, f.eks. Live Composite, hvor kameraet eksponerer billedet to gange. Første eksponering gemmer motivet, mens den anden – som kan vare i flere sekunder – kun registrerer de lyseste dele af motivet.

LED-lamperne på stængerne registreres af kameraet, der kun eksponerer det lys, du ser på billedet. (Foto: Annika Johansen)

Som billedeksemplet ovenfor viser, fanges lyset af kameraet, og på den måde kan man skabe flotte effekter, som nærmest er umulige at opnå med andre kameraer. Live Composite findes på stort set alle nyere Olympus-kameraer.

O7 O5 O6
<
>
(Foto: Lasse Svendsen)

 

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.