Kameraet til fans af Leica og Lenny Kravitz

Hvad har en musiker med Leica at gøre? Svaret findes måske i fotobogen, som følger med kameraet.

Følg Lyd & Billede på Twitter  og Instagram Instagram

Det er ikke noget nyt, at berømtheder er fotografer i fritiden. Rockmusikeren Bryan Adams har fået gode anmeldelser af sine udstillinger med billeder af andre berømtheder, og filminstruktør David Lynch har både haft udstillinger og udgivet fotobøger med billeder af forladte fabrikker.

For at nævne et par stykker.

Lenny Kravitz fotograferer også. Han er kendt for sange som “Let Love Rule” og “Are You Gonna Go My Way”, men er ved siden af musikkarrieren en passioneret hobbyfotograf. Hans foretrukne kamera er et Leica M.

Derfor får vi nu en Leica MP by Lenny Kravitz for Kravitz Design.

Kameraet er, ligesom det almindelige M-P, en diskret version af model M, blot uden logo og mærkning. Leica har også som en ekstra service lavet slidmærker på det lakerede messinghus, ligesom man gør på færdigmishandlede jeans.

Slitagen påføres ved hånden på fabrikken og er dermed unik på de 125 sæt, som Leica sælger. Overfladen på kamerahuset er egentlig lavet af samme materiale som haveslanger, og kameraet leveres med to Leica M-objektiver i en tilhørende kuffert.

SUMMILUX-M 50mm F1.4 ASPH leveres med solblænde i metal og et design, der ligner 159-udgaven, mens den optiske konstruktion er fra 2014.

SUMMICRON-M 35mm f2 ASPH, som ses på billedet herover, er, at ligesom 50 mm’en “slidt” på fokusringen, og begge linser leveres med objektivdæksel af metal.

De 125 sæt er til salg fra 5. marts og prisen er godt 200.000 kroner. Til sammenligning koster en Leica MP med de to objektiver (i sort) i normal tilstand ca. 125.000 kroner. Uden kuffert og håndlavet slitage.

Les videre
Exit mobile version