IMAX-kamera løfter 3D til nye højder

Nyt 4K-kamera overvinder de tekniske udfordringer i 3D-optagelse.

Når det er lavet godt, er 3D-film en fantastisk oplevelse i biografen. Men de er imidlertid alt andet end lette at få i kassen. Klodset teknologi med stråledelere og separate objektiver, eller endda separate kameraer på fælles 3D-stativ kræver nøje kalibrering, så begge objektiver til enhver tid er på linje og holder samme fokus. Dette betyder, at hurtige kamerabevægelser er vanskelige, hvilket gør dokumentarfilm i 3D til en særlig vanskelig affære. Men det giver også Hollywood-fimmagerne store begrænsninger.

Nyt IMAX-kamera
IMAX har prøvet at komme ud over problemerne ved at konstruere et helt nyt 3D-kamera med 4K-pixelopløsning, hvor alt er integreret i et og samme kamera. Hverken separate objektiver eller stråledeler er nødvendig, hvilket har resulteret i et kamera, som fylder under det halve af konkurrenternes. IMAX-kameraet kan endda bruges til action-fotografering, hvilket tidligere har været umuligt. Dokumentarfilmskabere vil desuden få glæde af, at kameraet via en digital bufferhukommelse lagrer video fra lige før, man trykker på optageknappen. Forbi er dermed tiden, hvor man gik glip af de vigtige øjeblikke!

I den rette IMAX-ånd er bredeforholdet 1,9:1, eller 17:9.

IMAX-kameraet er allerede blevet brugt af Michael Bay (herover) i filmen “Transformers: Age of Extinction”, som får biografpremiere d. 11. juli, og i den kortere IMAX-dokumentar “Island of Lemurs: Madagascar”.

Kilde: Engadget

Les videre
Exit mobile version