data-srcset

Ikke som andre skærme

Her er en skærm, vi gerne vil have, men prisen er lidt en hindring.

Når professionelle fotografer eller andre professionelle skal have det bedste arbejdsværktøj, køber de ikke en hvilken som helst skærm af hvem som helst. Kravene til specifikationer varierer med opgaven, men fælles for professionelle skærme er pålidelig farvegengivelse over tid, og for større virksomheder skal alle skærme være kalibreret helt ens.

Det er et job, der er både tidskrævende og dyrt. For fotografer, der har en håndfuld skærme, er jobbet overkommeligt, men for mode-, grafik-, animations- eller designbranchen kan det dreje sig om hundredvis af skærme.

(Foto: Eizo)

Forestil dig, at Disney skal kalibrere alle de skærme, de bruger til at lave animationsfilm, så har du en idé om skalaen.

Det er derfor, der findes skærme som Eizo ColorEdge CG3146. Eller rettere: Det gør der næsten ikke. Professionelle skærme i denne klasse er langtfra almindelige og slet ikke noget, du finder på hylderne hos Elgiganten.

Eizo-skærmen er ikke primært beregnet til studiebrug, men snarere til industriel brug, hvor kravene til korrekt gengivelse er absolutte, og hvor man er afhængig af, at alle, der arbejder på det samme projekt, arbejder med de samme farver, uanset hvor de befinder sig.

Eizo-skærmen i kalibrerings-mode. (Foto: Eizo)

Derfor har Eizo-skærmen ikke alene selvkalibrering; den kan også kalibreres over nettet via Eizos Color Navigator Network, så alle skærme uanset placering kan vise præcis samme farvegengivelse og farverum.

Skærmen har et LED-belyst IPS-panel på 31,1 tomme med fuld DCI-4K-opløsning, der kan vise op til 99 procent af farverummet DCI-P3. Den understøtter HD-SDI-tilslutning, HDMI og DisplayPort, og har grundlæggende skærmjusteringer på fronten.

annonce

Den understøtter også HDR og Hybrid Log Gamma (HLG), og har et kontrastomfang på 1.000.000:1 og et lysudbytte på 1.000 candela. Det er væsentlig bedre end f.eks. Eizo CG319X, men så er prisen også derefter.

annonce

ColorEdge CG3146, der kommer til salg i slutningen af april, koster den nette sum af 150.000 kroner. Plus moms.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Leave a Reply

  Subscribe  
Notify of

Læs også