Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Ikke som andre skærme

Her er en skærm, vi gerne vil have, men prisen er lidt en hindring.

Skrevet af / 31/03/2020 - 15:56
Ikke som andre skærme

Når professionelle fotografer eller andre professionelle skal have det bedste arbejdsværktøj, køber de ikke en hvilken som helst skærm af hvem som helst. Kravene til specifikationer varierer med opgaven, men fælles for professionelle skærme er pålidelig farvegengivelse over tid, og for større virksomheder skal alle skærme være kalibreret helt ens.

Det er et job, der er både tidskrævende og dyrt. For fotografer, der har en håndfuld skærme, er jobbet overkommeligt, men for mode-, grafik-, animations- eller designbranchen kan det dreje sig om hundredvis af skærme.

(Foto: Eizo)

Forestil dig, at Disney skal kalibrere alle de skærme, de bruger til at lave animationsfilm, så har du en idé om skalaen.

Det er derfor, der findes skærme som Eizo ColorEdge CG3146. Eller rettere: Det gør der næsten ikke. Professionelle skærme i denne klasse er langtfra almindelige og slet ikke noget, du finder på hylderne hos Elgiganten.

Eizo-skærmen er ikke primært beregnet til studiebrug, men snarere til industriel brug, hvor kravene til korrekt gengivelse er absolutte, og hvor man er afhængig af, at alle, der arbejder på det samme projekt, arbejder med de samme farver, uanset hvor de befinder sig.

Eizo-skærmen i kalibrerings-mode. (Foto: Eizo)

Derfor har Eizo-skærmen ikke alene selvkalibrering; den kan også kalibreres over nettet via Eizos Color Navigator Network, så alle skærme uanset placering kan vise præcis samme farvegengivelse og farverum.

Skærmen har et LED-belyst IPS-panel på 31,1 tomme med fuld DCI-4K-opløsning, der kan vise op til 99 procent af farverummet DCI-P3. Den understøtter HD-SDI-tilslutning, HDMI og DisplayPort, og har grundlæggende skærmjusteringer på fronten.

Den understøtter også HDR og Hybrid Log Gamma (HLG), og har et kontrastomfang på 1.000.000:1 og et lysudbytte på 1.000 candela. Det er væsentlig bedre end f.eks. Eizo CG319X, men så er prisen også derefter.

ColorEdge CG3146, der kommer til salg i slutningen af april, koster den nette sum af 150.000 kroner. Plus moms.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

Seriøs billedmaskine fra Leica

Gammelt filmformat får en renæssance

Afslører nyt zoomobjektiv

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

0
Lyd & Billede
Scroll to Top