Search
Generic filters

Ikke som andre skærme

Her er en skærm, vi gerne vil have, men prisen er lidt en hindring.

Når professionelle fotografer eller andre professionelle skal have det bedste arbejdsværktøj, køber de ikke en hvilken som helst skærm af hvem som helst. Kravene til specifikationer varierer med opgaven, men fælles for professionelle skærme er pålidelig farvegengivelse over tid, og for større virksomheder skal alle skærme være kalibreret helt ens.

Det er et job, der er både tidskrævende og dyrt. For fotografer, der har en håndfuld skærme, er jobbet overkommeligt, men for mode-, grafik-, animations- eller designbranchen kan det dreje sig om hundredvis af skærme.

(Foto: Eizo)

Forestil dig, at Disney skal kalibrere alle de skærme, de bruger til at lave animationsfilm, så har du en idé om skalaen.

Det er derfor, der findes skærme som Eizo ColorEdge CG3146. Eller rettere: Det gør der næsten ikke. Professionelle skærme i denne klasse er langtfra almindelige og slet ikke noget, du finder på hylderne hos Elgiganten.

Eizo-skærmen er ikke primært beregnet til studiebrug, men snarere til industriel brug, hvor kravene til korrekt gengivelse er absolutte, og hvor man er afhængig af, at alle, der arbejder på det samme projekt, arbejder med de samme farver, uanset hvor de befinder sig.

Eizo-skærmen i kalibrerings-mode. (Foto: Eizo)

Derfor har Eizo-skærmen ikke alene selvkalibrering; den kan også kalibreres over nettet via Eizos Color Navigator Network, så alle skærme uanset placering kan vise præcis samme farvegengivelse og farverum.

Skærmen har et LED-belyst IPS-panel på 31,1 tomme med fuld DCI-4K-opløsning, der kan vise op til 99 procent af farverummet DCI-P3. Den understøtter HD-SDI-tilslutning, HDMI og DisplayPort, og har grundlæggende skærmjusteringer på fronten.

Den understøtter også HDR og Hybrid Log Gamma (HLG), og har et kontrastomfang på 1.000.000:1 og et lysudbytte på 1.000 candela. Det er væsentlig bedre end f.eks. Eizo CG319X, men så er prisen også derefter.

ColorEdge CG3146, der kommer til salg i slutningen af april, koster den nette sum af 150.000 kroner. Plus moms.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.
  Ud over Elite 85t giver Jabra aktiv støjreduktion til de eksisterende Elite 75t og Elite Active 75t.
  Så er det officielt. OnePlus lancerer sin næste mobil om tre uger.
  I dag kom traileren til den første norske originalfilm fra Netflix: Kadaver.
  Med Netatmo Smart Video-dørklokke kan du se, hvem der ringer på, og tale med dem hvor som helst fra.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.