TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Fullframe videokamera fra Sony

Sony NEX-VG900E er et Full HD videokamera med fullframe billedsensor og udskifteligt objektiv.

forfatter
Publiceret 14/09/2012 - 12:26

Det nye NEX-VG900E fra Sony giver filmskabere flere muligheder, blandt andet med hus tilpasset E-objektiver. Hvis objektivet støtter automatisk zoom, fungerer dette direkte med knapper på huset.

På lige linje med NEX-VG30E er VG900E baseret på modellen NEX-VG20E. Fælles er fullframe /APS-C billedsensor foruden flere nye egenskaber.

NEX-VG900E
Den 35mm fullframe sensor har en opløsning på hele 24,3 megapixels, eller omtrent 40 gange større end sensoren på almindelige videokameraer. Den er også mere end dobbelt så stor som APS-C sensorerne, som findes i andre af Sonys Handycam-modeller med udskiftelige objektiver.

Brug et objektiv med lille dybdeskarphed til at skabe fine bokeh-effekter (skarpt motiv mod uskarp baggrund) og udnyt den store billedsensor til at få skarpe og støjfrie billeder, selv i dunkel belysning. Sony lover, at ”den store sensor sørger for nem reproduktion af de fineste tonejusteringer, således at enhver fotograf kan føre sine kreative visioner ud i livet.”

Sensoren gør, at du kan tage stillbilleder med ægte 24-megapixels opløsning, og Sony hævder en billedkvalitet på højde med spejlreflekskameraer i den professionelle klasse. Stillbilleder kan lagres som JPEG eller RAW-format for fuld frihed i redigeringsprocessen.

NEX-VG900E kan filme i 25p/24p progressiv modus, da med funktionerne Tone Gamma og Cinema Tone Colour, som giver god kontrol over farvetone og –gradering. Ønsker du jævnere bevægelser, kan du filme med 50 progressive billeder i sekundet, takket være AVCHD version 2.0. Enkel billedbehandling kan gøres direkte i kameraet, når du filmer i full HD eller tager stillbilleder, hvis du ønsker at slippe for at tage optagelserne ind i et redigeringsprogram på computeren.

Mikrofonen kan også bruges som håndtag.

En vippepind justerer optisk zoom, når du bruger kompatible E-mount objektiver med indbygget zoom. PInden kontrollerer også elektronisk zoom, når videokameraet bruges med objektiver med fast brændvidde for mere kunstneriske resultater.

NEX-VG900E skifter automatisk fra fullframe modus til APS-C modus, når E-mount eller A-mount DT-objektiver er monteret. Dermed får du også fuldt udbytte af objektiver, som er optimeret til kameraer med mindre billedsensorer.

En adapter følger med, som giver mulighed for at bruge fullframe A-mount DSLR-objektiver med forskellig brændvidde.

Kameraet har flere valg for kontrol og manuelle indstillinger. Blændeprioritet, lukkertid eller manuel eksponering og hvidbalance kan tilpasses manuelt. Blænder, lukkertid og andre alternativer kan nemt justeres ved hjælp af en, efter sigende, intuitivt placeret adgangsknap. Præcis manuel fokus assisteres af videokameraets pro-style skærmfunktion, som grafisk viser hvilke områder i søgeren, som er i fokus.

Søgeskærmen er af typen OLED for bedst mulig kontrast og farvedybde, og XGA-opløsningen (1024×769 pixels) er imponerende for en 3-tommers skærm. Desuden findes en mindre LCD-søger, som du lægger øjet imod, hvis lysforholdene er således, at OLED-skærmen bliver besværlig at se.

Lydkvaliteten er heller ikke nedprioriteret med en såkaldt Quad Capsule Spatial Array mikrofon med fire retningsuafhængige transducere, som gør, at du kan skifte mellem stereo og 5.1 kanals surroundoptagelse. Optageniveauet er justerbart, med en nøjagtig visuelt bekræftelse, som leveres af en lydniveaumåler på LCD-displayet. Der findes også hovedtelefonudgang for direkte overvågning af lyden som indspilles, og skulle du ønske det, kan du selvfølgelig koble en ekstern mikrofon til.

NEX-VG30E er meget det samme kamera som VG900E, men med mindre billedsensor og lidt færre muligheder.

NEX-VG30EH/VG30E
NEX-VG30E har mange af de samme forbedringer som NEX-VG900E og efterfølgeren NEX-VG20E. Med en opløsning på 16.1 effektive megapixels sørger Exmor APS HD CMOS-sensoren for ”udmærket billedkvalitet med et stort udvalg af udskiftelige E-mount objektiver”, ifølge Sony selv.

Du kan filme i full HD-video i enten 50p, 25p eller 2p. XGA OLED Tru-Finder, avancerede manuelle kontroller og ”vippekontakt” til zoom er som hos NEX-VG900E.

NEX-GV30EH bliver leveret med et nyt E PZ 18-200mm f3.5-6.3 OSS Power Zoom objektiv, som giver et alsidigt udvalg af vidvinkel og telezoom. Enkel og stillegående autofokus og optisk SteadyShot billedstabilisator er på plads, og objektivet har en ekstra vippekontakt for nem zoomkontrol med justerbare hastigheder.

Kameraerne lanceres i løbet af november og december.

Anbefalede udsalgspriser:
HDR-VG900E (u/ objektiv) 27.700 kr
HDR-VG30EH (m/ objektiv) 24.300 kr
HDR-VG30E (u/objektiv) 15.700 kr

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend