Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
Vi udfører vedligeholdelse på vores hjemmeside fra kl. 23.00 den 22.04.24. Der vil forekomme nedetid.

Nyhed

Fujifilm X100VI limited edition

Hvis du vil have Fujifilm X100VI limited edition, skal du være hurtig.

Skrevet af / 26/02/2024 - 15:15
Fujifilm X100VI limited edition

Fujifilms uforskammet smukke retrokamera er så populært, at det har været svært at få fat på. Ventelisterne har været lange, og den nye udgave, som blev lanceret i Tokyo i sidste uge, ser ud til at blive langt den mest populære til dato.

Kort efter lanceringen af X100VI annoncerede Fujifilm et rekordstort antal bestillinger på det nye kamera, som har en 40MP billedchip, billedstabilisator, 6.2K video og avanceret autofokus.

“Vi har aldrig set så stor en forudbestilling på noget kamera,” siger Andreas Bengtsson fra Fujifilm Nordic til Sound & Vision.

Andreas Bengtsson, Nordic Sales Manager i Fujifilm Nordic. Foto: Lasse Svendsen
Læs også Får længe ventede opdateringer Fujifilms populære kamera bliver bedre, hvor det trænger mest.

Produktionen af kameraet er blevet flyttet til Fujifilms fabrikker i Kina, og produktionskapaciteten er fordoblet til 15.000 kameraer om måneden, ifølge Nikkei i Japan.

Fujifilm X100VI limited edition

For at markere Fujifilms 90 års jubilæum i 2024, vil der blive lavet en limited edition af X100VI i 1.934 eksemplarer. Den kan blive endnu sværere, hvis ikke umulig, at få fat på.

(Foto: Fujifilm)

Det er usandsynligt, at du finder X100VI limited edition på hylderne i din lokale fotoforretning. Det er ikke engang sikkert, at de kan skaffe et eksemplar, hvis du skulle være interesseret.

De få eksemplarer vil blive fordelt på de forskellige markeder, og store markeder som Japan og USA vil sandsynligvis få flere eksemplarer end Norden. Men helt umuligt at skaffe er det formentlig ikke.

(Foto: Fujifilm)

Kameraet, som kommer med Fujifilms første logo indgraveret på toppen af kameraet og på objektivdækslet, leveres i en specialfremstillet æske, som indeholder en snoet stofrem, kort med historiske billeder og en soft release-udløser, som skrues ind i en udløserknap af titanium. Serienummeret er indgraveret på kanten af blitzskoen, som på billedet ovenfor.

(Foto: Fujifilm)

Hvis det lykkes dig at overtale fotobutikken til at bestille et eksemplar hos Fujifilm, og det lykkes dem at skaffe en limited edition af X100VI, bliver du en af de 1.934 heldige, der kan hænge kameraet om halsen.

Prisen? Forvent, at det kommer til at koste omkring 3.000 kroner mere end det almindelige Fujifilm X100VI, som vi næsten er færdige med at teste. Den test kan du snart læse på vores hjemmeside.

(Foto: Fujifilm)
Læs også Fujifilm FinePix X100 Nogle kameraer falder man for uden engang at have set billedkvaliteten. Fujifilm X100 er et sådan kamera, men kærlighed ved første blik skjuler altid de negative sider.
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Verdens fedeste instant-kamera?

Nikon Z9 får nye funktioner

0
Lyd & Billede
Scroll to Top