TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING
Nyhed

Flere forbedringer til Canon EOS R5 og to andre kameraer

Canon opdaterer tre kameraer – og du kan gøre det selv.

De, der har et af Canons nyere systemkameraer, kan downloade en opdatering, der indeholder flere forbedringer og kan give endnu bedre billedkvalitet.

Canon EOS R5 og EOS R6 kan opdateres til firmware-version 1.3, mens EOS-1D X Mark III får firmware-version 1.4 med flere opdateringer, der giver bedre arbejdsflow og bedre funktionalitet.

Det bedste spejlrefleks Der er måske aldrig lavet et bedre spejlreflekskamera end Canons nye flagskib.

EOS R5 får video-optagelse i Full HD med 120 fps, og man kan gemme sine egne indstillinger på et hukommelseskort, som så kan kopieres over til et andet kamera.

Nu kan skærmen også slås helt fra under optagelse, og både EOS 5R og EOS 6R giver fotografen mulighed for at overstyre fokus og fokusere manuelt på RF-objektiver i Servo AF-tilstand.

EOS R5 får desuden Protect Image Transfer, der låser og beskytter billeder, som kan overføres via FTP.

På EOS-1D X III og EOS R5 kan man se status for FTP-overførsler på skærmen.

(Foto: Lasse Svendsen)

Forbedret videofunktionalitet

Den nye firmware inkluderer en raw-filmindstilling med lavere bithastighed for mindre filstørrelser og hurtigere filoverførsel på både EOS R5 og EOS-1D X Mark III.

EOS R5 får desuden Canon Log 3, den samme Log Gamma-kurve, som bruges på Cinema EOS-kameraer, og som giver større dynamisk omfang. Den nye firmware omfatter ligeledes en ny IPB-indstilling med lavere bit-hastighed, der giver mindre videofiler.

Der kommer også software-opdateringer til Digital Photo Professional (4.14) og EOS Utility (3.13.1) med understøttelse af de nye firmware-versioner, som er tilpasset Apples M1-processorer via Rosetta.

Canon siger i en pressemeddelelse, at de også har planer om at introducere Canon Log 3 på EOS R6 og EOS-1D X III i en kommende firmware-opdatering.

(Foto: Lasse Svendsen)

LB+ TILBUD: Få fuld adgang til L&B + i 1 uge for kun 14,-
Læs alle artikler, få adgang til vår købeguide med over 5000 tests, sidste nyhedsbrev og mye mer.

Skriv en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.