Endnu bedre Lightroom-redigering

Adobes Lightroom har formået at blive vældig populær blandt viderekomne fotografer. Nu er Lightroom 5 ude, med en række nye funktioner og forbedringer.

Hvis man ønsker at udvide sine kreative evner, er god software en smart vej at gå. Så kan man efterbehandle billederne og ”fremkalde” dem, som man vil, for at opnå specielle effekter eller forstærke et udtryk. Adobe Lightroom er den rendyrkede fotoversion af Adobe Photoshop, som foretrækkes af professionelle verden over.

I nye Lightroom 5, eller bare Lr5, er der dukket nogle nye funktioner op, som gør arbejdet nemmere.

Blandt andet kan Lr5 automatisk rette linjer op i billederne, således at man får snorlige horisont og undgår skrå vertikale linjer, når man for eksempel tager billeder af bygninger. Nyt er også en såkaldt advanced healing brush, som skal gøre det lettere at fjerne objekter, man ikke vil have med i billedet.

Lr5 er en del af Adobes Creative Cloud og kan nu downloades af alle med Creative Cloud-medlemskab. Dansk version findes ikke, men engelsk og svensk er tilgængelig nu.

Den fulde version af Lr5 koster 959,40 kroner, mens en opgradering for dem, som allerede har en tidligere version af Lr, koster 541,20 kroner.

Les videre
Exit mobile version