TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Endnu bedre Lightroom-redigering

Adobes Lightroom har formået at blive vældig populær blandt viderekomne fotografer. Nu er Lightroom 5 ude, med en række nye funktioner og forbedringer.

forfatter
Publiceret 13/06/2013 - 18:22

Hvis man ønsker at udvide sine kreative evner, er god software en smart vej at gå. Så kan man efterbehandle billederne og ”fremkalde” dem, som man vil, for at opnå specielle effekter eller forstærke et udtryk. Adobe Lightroom er den rendyrkede fotoversion af Adobe Photoshop, som foretrækkes af professionelle verden over.

I nye Lightroom 5, eller bare Lr5, er der dukket nogle nye funktioner op, som gør arbejdet nemmere.

Blandt andet kan Lr5 automatisk rette linjer op i billederne, således at man får snorlige horisont og undgår skrå vertikale linjer, når man for eksempel tager billeder af bygninger. Nyt er også en såkaldt advanced healing brush, som skal gøre det lettere at fjerne objekter, man ikke vil have med i billedet.

Lr5 er en del af Adobes Creative Cloud og kan nu downloades af alle med Creative Cloud-medlemskab. Dansk version findes ikke, men engelsk og svensk er tilgængelig nu.

Den fulde version af Lr5 koster 959,40 kroner, mens en opgradering for dem, som allerede har en tidligere version af Lr, koster 541,20 kroner.

UI2_int-Medsize

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend