Systemkamera

Fire år har det taget Canon at lave en opfølger til et af de bedste kameraer, vi har testet. Mød EOS 5D Mark IV.
forfatter

Det er ikke fordi, vi er blevet trætte af Canon EOS 5D Mark III. Bestemt ikke. Men vi har længe spekuleret på, hvad Canon ville finde på næste gang for at forbedre kameraet. Billedkvaliteten er ikke dårlig, tværtimod. Men efter at de lancerede EOS 5DS og Sr, følte vi måske, at fundamentet for Mark III var blevet udhulet.

Læs testen af Canons barskeste kamera her

Men nu er der så endelig en efterfølger. Den hedder naturligvis Mark IV, og her er alt virkelig nyt. Fra en 30-megapixel billedsensor med et dobbelt sæt af fokuspixels (Dual Pixel AF), og 4K video i DCI-format.

Foto: Canon
Foto: Canon

Det lyder voldsomt, men kameraet er også rettet mod professionelle, der elskede forgængerens videokvalitet og brugte dem hyppigt til at optage film og tv-serier. Der regner vi også med, at Mark IV vil blive populært, og Canon har forsynet det med bøsninger til mikrofon og hovedtelefoner. Og så er kameraet selvfølgelig spækket med en overflod af de indstillinger, professionelle har brug for.

Skudtakten med syv billeder i sekundet er blot en af de store forbedringer. Andre nyheder er 61 fokuspunkter (41 cross-sensorer), Dual Pixel RAW-format, og ISO-følsomhed op til 102.400.

Foto: Canon
Foto: Canon

Der er indbygget Wi-Fi, NFC og GPS, og kameraer vejrtæt. Det kommer i butikkerne i september, og prisen bliver ca. 32.500 kroner.

Samtidig udsender Canon opdaterede udgaver af EF 24-105 mm F4L IS II USM og EF 16-35 mm f/2.8L USM III.

Foto: Canon
Foto: Canon

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.