Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så nemt kan du lave professionel video

Belkin Auto-Tracking Stand Pro er et must-have for enhver iPhone-videograf.

Skrevet af / 09/01/2024 - 09:00
CES 2024: Belkin Auto-Tracking Stand – Så nemt kan du lave professionel video

Indholdsproducenter kan godt forberede sig på et kvantespring! Belkin har netop afsløret det futuristiske Auto-Tracking Stand Pro til iPhone. Det kan være med til at indvarsle en ny tidsalder for videoskabelse. Den næste store ting efter selfies.

Det drejer sig om et motoriseret stativ, som kommunikerer med den dockede iPhone. Og som bruger ansigtsgenkendelse til at låse sig fast på motivet i videoen. Når hovedpersonen går rundt i rummet, følger kameraet efter, fokuserer og zoomer. Alt sammen automatisk. Det vil ganske enkelt se ud, som om du har din egen kameramand foran dig.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro 2
(Foto: Belkin)

Belkin lover, at det hele er meget nemt:

 1. Sæt din iPhone fast på stativet
 2. Åbn kameraet
 3. Bliv hovedperson i din egen video, og lad magien ske

En tilsyneladende avanceret videoproduktion bliver lige så nem at lave som en almindelig TikTok-video. Du kan fokusere på din kreativitet, mens teknologien tager sig af resten.

Nu bliver Belkin nok ikke den eneste virksomhed, der kommer med sådanne stativer. Det er nemlig et resultat af Apples nye DockKit-teknologi, som næsten alle kan få tilladelse til at skabe produkter til.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro - magsafe
(Foto: Belkin)

Bruger MagSafe

Stativet fungerer ved at docke din iPhone via MagSafe. Telefonen kan oplades med op til 15W, mens du filmer. Selve stativet har også et indbygget batteri med op til 5 timers batterilevetid til optagelse af indhold på farten.

Beslaget giver 360-graders bevægelsessporing, så folk bliver i billedet, uanset hvor mange gange de går rundt i rummet. Hvis der er to personer i billedet, vil stativet forsøge at holde fokus på begge. Når det ikke er muligt, vil hovedpersonen altid blive prioriteret.

Den 90-graders automatiske motoriserede tilt-funktion giver dig også mulighed for at fange situationen fra enhver vinkel ved hjælp af begge telefonens kameraer, med automatisk justering af videovinklen til lodrette eller vandrette optagelser.

Jen Wei - Belkin
Jen Wei fra Belkin demonstrerede stativet på overbevisende vis. (Foto: Privat)

Paradigmeskift?

På et digitalt videomøde fik vi lov til at se kamerastativet i aktion. Jen Wei – Vice President of Communications and Corporate Development hos Belkin – gik rundt i lokalet, og iPhone-kameraet fulgte med hende rundt. Det så både imponerende enkelt og professionelt ud.

Det er måske store ord, men noget så simpelt som et motoriseret kamerastativ kan være et paradigmeskift – eller en game changer, hvis du elsker engelsk – for indholdsskabere, podcastere, forelæsere … ja, alle, der laver video med sig selv i billedet.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro
Belkin Auto-Tracking Stand Pro.

Belkin Auto-Tracking Stand Pro: Pris og tilgængelighed

Belkin Auto-Tracking Stand Pro er prissat til meget overkommelige 180 dollar, hvilket er mindre end 1.300 kroner kroner. Prisen inkluderer et 1,5 meter langt USB-C-kabel og en 30 W strømforsyning.

Stativet kommer “meget snart” og indtil videre kan du besøge belkin.com og klikke på “Giv mig besked” for at blive opdateret om tilgængelighed.

Mere info: belkin.com

Geir Gråbein Nordby
(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldrig haft et fuldtidsjob, før han kom til Lyd & Billede. Her har han til gengæld været næsten halvdelen af sit liv, siden han i 2001 sendte en jobansøgning til den forkerte adresse (han ville egentlig søge job i et lydstudie af samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsagelig inden for hi-fi, hovedtelefoner og hjemmebiograf, men det sker, at han brillerer på andre områder.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

 • Prøv LB+ i 30 dage
  Kun 29,-

  Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

 • LB+ Total i 12 mnd
  93.25 kr/mnd

  Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Ekstrem på alle måder

Kan blive umulig at få fat i

Lille, let og lysstærk

Kompakt superzoom til fuldformat

Får længe ventede opdateringer

Lille kamerataske med masser af plads

Hurtigere og mere brugbart flagskib

Kompakt 100 MP kamera fra Hasselblad

Lover bedre lyd på op til 250 meters afstand

Kompakt og let makro til Lumix-kameraer

Belkin vil revolutionere "selfie-videoerne"

Tjek hvad Kodak har gjort her

0
Scroll to Top