Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV

Nyhed

Capture One Pro 23 billedredigering

Ny version af Capture One Pro for fotografer

Skrevet af / 09/11/2022 - 09:56
Capture One Pro 23 billedredigering

Et glimrende alternativ til Adobe Photoshop og Adobe Lightroom er danske Capture One Pro, som har en overskuelig brugerflade og avancerede funktioner til billedredigering. Nu er Capture One Pro 23 ude, godt seks måneder efter lanceringen af ​​Capture One Pro 22.

Brugergrænsefladen er let genkendelig for erfarne brugere af Capture One, men den seneste version har fået flere funktioner og et forbedret arbejdsflow.

Smarte justeringer skal reducere redigeringstiden, fotografen kan markere og gruppere flere billeder ad gangen, og du kan tilføje farvegradering i flere lag, når du arbejder i Styles.

Layers in Styles. (Illustration: Capture One)

I værktøjspaletten til Smart Adjustments kan du vælge justeringer på et af billederne i et album og gemme ændringerne som reference til netop den justering, som du derefter kan anvende på flere af billederne samtidig.

Bryllupsfotografer kan f.eks. vælge en foretrukken hvidbalance og eksponering, som kan påføres alle portrætterne med hvid kjole og sort jakkesæt, og dermed redigere et helt album med et par klik.

Smart Adjustments tilpasser sig fotografens foretrukne valg og tager kun højde for de justeringer, fotografen har valgt. For eksempel. den hvide kjole og justeringer af hudfarver; der røres ikke ved baggrunde i billedet.

Cull view. (Illustration: Capture One)

Når man importerer billeder fra mapper, er det blevet nemmere at gruppere billeder efter lighed med Group Overview, og billeder importeret fra billedmapper, eller direkte fra kameraet efter at billederne er taget, vises på skærmen meget hurtigere end før.

Fotografen kan også ændre optagelsesdato og -klokkeslæt for billeder fra flere kameraer, hvor dato og tid ikke er synkroniseret. Lignende billeder med forskellige justeringer kan trækkes over til forskellige album, så man f.eks. kan have en variant af alle sort-hvide billeder i et og samme album, uden at andre varianter automatisk havner i samme album .

Capture One Live, som gør det muligt at dele billeder og mapper med andre, kommer også i en gratis version.

Capture One Pro 23 kan desuden importere billedmapper fra Adobe Lightroom med alle justeringer intakte, og en gratis prøveversion kan downloades fra Capture Ones hjemmeside.

Læs også:

Billedredigering for viderekomne

Capture One 20 er opgraderingen, du bare må have.

Læs mere
Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Læs videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede og L&B Home

LB+

Fuld adgang til alt indhold på Lyd & Billede

LB+ Home

Fuld adgang til alt indhold på L&B Home

29,- / for 30 dage
87,- / mnd
50,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Adgang til mere end 7.500 produkttests!
  • Store rabatter hos vores samarbejdspartnere i LB+ Fordelsklub
  • Ugentlige nyhedsbreve med seneste nyheder/li>
  • L&B TechCast – en podcast fra L&B
  • Deaktivering af annoncer
Vi har ingen bindingsperiode, du kan sige abonnementet op, når du vil.

Endelig mere optik til Canon

Kraftfuld retro-blitz

DJI giver manuelle objektiver autofokus

Prof-video på iPhone

Lysstærk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic opgraderer Lumix S5IIX

Flyv drone med stick og goggles

Lysstærk og let 50 mm

Superzoom som kan alt

Nye versioner af en af vores favoritter

Lyd & Billede
Scroll to Top