TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Canons klar med første spejlløse systemkamera

Her er Canon EOS M. Den sidste brik i markedet for kompakte systemkameraer, Canons første, og måske også det mest ventede.

forfatter
Publiceret 30/07/2012 - 10:03

Ventet, fordi mange mener, at Canons indtræden i segmentet for kompakte systemkameraer kan sætte ny gang i markedet. EOS M kan meget vel være kameraet, som klarer det, da det er rettet mod almindelige amatører, som elsker at fotografere, snarere end prof´en og den viderekomne fotograf.EOS M havner i samme klasse som Panasonic Lumix GF5, Olympus PEN E-PM1 og Sony NEX F3. Altså et enkelt kamera med få knapper, trykfølsom skærm, separat blitz og udskiftelig optik. Kombineret med meget kompakte mål.Kamerahuset er 109 x 66 x 32 mm og vejer 298 gram med batteri, og hertil kommer naturligvis optik. Som er tilpasset EOS M, og som indtil videre kun består af to objektiver. En 22m f2.0 og en 18-55mm f3.6-5.6 zoom med integreret optisk billedstabilisator.

Da kameraet bruger en 18 megapixels hybrid CMOS billedsensor, betyder det, at 22mm tilsvarer 35mm, og 18-55mm tilsvarer 29-88mm. Hvis vi sammenligner med traditionel 135mm filmformat.Kameraet kan også bruge Canons enorme udvalg af EOS optik, bare med en adapter tilkoblet, som vist på billeder herunder.

EOS M leveres med en separat Speedlite 90EX blitz og har en enkel brugerflade med få knapper og 3,2-tommers trykfølsom skærm. Som støtter multi touch og har 1.040.000 billedpunkters opløsning. Billedsensoren støttes af en DIGIC5 billedprocessor, som er i stand til at arbejde med 14-bits (milliarder af farver).Full 1080 med 30/25/24fps HD-video er en del af udstyrslisten, med integreret stereomikrofoner, og kameraet har kontinuerlig autofokus under optagelse. Da objektiverne bruger Canons nye STM fokusmotor, er fokusen meget stille.

Det er muligt lave serieoptagelser med 4,3 bps eller 3 bps med fokussporing, og lysfølsomheden er opgivet til maksimalt 25.600 ISO.

EOS M er ikke til salg før i oktober 2012, men vi vil have en test af kameraet klar i god tid før det. Prisen bliver 7.499 kroner med 18-55mm, 8.499 kroner med 22mm og EOS-adapter, og 8.999 med både 22mm og 18-55mm.

Med andre ord, en del højere pris end konkurrenterne, vi nævnte tidligere.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Billedes kommentarfelt. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktionen@lydogbillede.dk.

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Nye Canon-kameraer til ferien To nye kompakte systemkameraer og to nye zoomobjektiver.
Lysstærk supervidvinkel Med 18 mm brændvidde kan Panasonic Leica-objektivet fange endnu mere af motivet.
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend