Nyhed

Canon EOS R5 og EOS R3 får opdateringer

400 Megapixels, panning assist og bedre filoverførsel.

Med en ny firmware-opdatering til Canon-kameraerne, får fotografer nu nye funktioner til modellerne EOS R5 og EOS R3.

For førstnævnte kameras vedkommende er det firmware update 1.81, som tilføjer de nye funktioner til kameraets software. Efter opdateringen dukker der en ny funktion op i første fane i kameramenuen. Dér kan man vælge IBIS High resolution shot. Så kan man pludselig tage 400 Megapixel-billeder ved hjælp af kameraets billedstabilisator – som flyttes en ganske lille smule mellem hver eksponering, for at få lavet en 400 Mp jpeg-fil.

Nyt valg i menuen på EOS R5: IBIS high res foto. Foto: Lasse Svendsen

Man kan kun tage 400 Mp-billeder i jpeg-kvalitet, men kameraet gør alt arbejdet, så man behøver ikke at eksportere 24576 × 16384-filen, for at sammensætte billederne til en 400 Mp og 120 MB fil med softwaren.

Kameraet bør stå på stativ, og motivet stå stille, når high res-billederne tages, så man undgår at der opstår uskarphed på grund af rystelser.

Det fungerer ganske udmærket, som man kan se på billederne nedenfor, hvor 400 Mp-kvaliteten lader detaljer stå endnu mere frem, og også giver lidt bedre dynamik i billederne.

<
>
Udsnit af et 400 Mp jpeg direkte fra kameraet, skaleret til nettet. Foto: Lasse Svendsen

EOS R3 har ikke fået high res-foto, men har fået en ny funktion, ved navn panoreringsassistent, som hjælper fotografen med at opnå skarpe bilder ved panorering ned til to trin langsommere lukkertid end tidligere.

Både EOS R5 og EOS R3 har fået forbedret stabilitet ved FTP- eller MFT-filoverførsler.

Firmware update 1.81 for EOS R5, og 1.4 for EOS R3, kan downloades her, eller fra Canons Camera Connect app.

Les videre
Exit mobile version