Nyhed

Canon EOS-1D X Mark III kommer i 2020

Snart kommer Canons nye professionelle kamera, hvor alt er nyt.
forfatter

Til næste år er det fire år siden, Canon lancerede EOS-1D X Mark II. En kraftig opgradering af forgængeren, som vi testede i 2016.

Nu siger Canon, at de er ved at udvikle efterfølgeren, EOS-1D X Mark III. Som bliver et helt nyt kamera, hvad det tekniske angår, men med Canons letgenkendelige professionelle kamerahus.

Kameraet får en ny CMOS-billedsensor i fuldformat med Canons Dual Pixel-autofokus med 525 fokusområder, der dækker ca. 90 procent af billedfladen.

Det kan skyde billedserier på 16 fps med mekanisk lukker med fokus og lysmåling eller op til 20 fps, hvis man bruger live-view.

(Foto: Canon)

En ny processor og en større buffer skal give et hurtigere kamera, også ved lagring af seriebilleder, og det har slots til CFexpress-kort med plads til fem gange så mange raw-filer som forgængeren.

Det får også 4K-video med 10 bit 4:2:2-optagelse op til 60/50 fps.

Kameraet får både Wi-Fi og lavenergi-Bluetooth, og det har indbygget Ethernet-port og kan bruge den nye trådløse Wi-Fi-sender (WFT-E9), som vist på billedet ovenfor.

Præcis hvornår Mark III kommer, er ikke opgivet, men vi tør godt vædde på, at det er klar i god tid før OL 2020 i Tokyo.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.