Systemkamera

Ved at fjerne video og live view er kameraet blevet M-seriens mindst kostbare.
forfatter

De ikoniske M-kameraer fra Leica er for længst blevet digitale, og det nye type 262 er et nyt digitalt rammesøgerkamera med udskiftelige objektiver.

Det nye kamera bliver den “billige” adgangsbillet til M-systemet, som allerede består af Leica M og MP (Typ 240) og Leica M Monokrom (Typ 246).

Foto: Leica
Foto: Leica

I den nye M-model, der erstatter Leica ME og kaldes Typ 262, får du samme 24-megapixel billedsensor som i den mere avancerede Typ 240, men videooptagelse er fjernet. Det samme er live view, så skærmen ikke længere kan bruges som søger. Altså et rent stillbilledkamera.

Kameraet har også fået en mindre støjende lukker, der gør det mere diskret at bruge, og det kan skyde kontinuerlige optagelse med op til tre billeder i sekundet,.

Den røde Leica-logo på fronten er lidt mindre, og toppladen af aluminium har gjort kameraet omkring 100 gram lettere.

Leica har ryddet op i skærmmenuen, som nu kun består af to sider, og fotograferne har fået en separat knap til valg af hvidbalance på bagsiden af ​​kameraet.

Kameraet er til salg i slutningen af ​​november til pris på nordsiden af 50.000 kroner blot for selve kamerahuset.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.