Billig indgangsbillet til portrætfotografering

Samyang AF 75 mm er et lysstærkt og overkommeligt portrætobjektiv.
forfatter

I kølvandet på Sonys succes med full-frame-kameraerne i Alpha-serien dukker der stadig tilbehør fra tredjepartsleverandører op. Heriblandt er objektiver måske det mest interessante. Flere alternativer giver fotografen flere valgmuligheder.

Derfor er vi glade for at se, at Samyang lancerer et billigt alternativ til Sonys 85 mm f/1.8 i form af Samyang AF 75 mm FE med lysstyrke f/1.8.

Selv om Sony-objektivet er glimrende til prisen, er det måske for dyrt for nogle. Så er Samyangs 75 mm ekstra interessant.

(Foto: Samyang)

Samyang-objektivet er lidt mindre og lidt lettere, og det har lidt bredere brændvidde. 75 mm er stadig portrætbrændvidde, og med f/1.8 som største lysstyrke er det kun 273 gram tunge objektiv både praktisk og lysstærkt nok til, at det kan bruges fra morgen til aften. Under alle lysforhold.

Det kan også bruges med Sony-kameraer i a6000-serien, og APS-C-formatet giver så objektivet en brændvidde svarende til 112 mm.

Brændvidden gør det velegnet til portrætter af alt fra nyfødte til konfirmander og brudepar, altså også bryllupper. På maksimal blænde bliver baggrunden så blødt fokuseret, at motivet står meget bedre frem på billederne.

Indvendig har objektivet ti linse-elementer og ni blændelameller, der giver skarpe billeder og bløde baggrunde. En STM-fokusmotor af samme type, som Canon bruger, skal være hurtig og støjsvag, og en knap på siden skifter mellem blændejustering og en anden valgt funktion på den ene indstillingsring, der findes på objektivet.

Annonce
(Foto: Samyang)

Samyang AF 75 mm f/1.8 FE kommer til salg midt i maj og vil koste 2.999 kroner.

Specifikationer

• Modelnavn: Samyang AF 75 mm f/1.8 FE
• Fatning: Sony FE (full-frame, men fungerer også med APS-C)
• Blænde: f/1.8-22
• Minimum fokusafstand: 69 cm
• Linse-elementer: 10 i alt, i 9 grupper (3 med ekstra spredning, 2 med høj refraktion)
• Filterstørrelse: 58 mm
• Diameter: 65 mm
• Længde: 69 mm
• Vægt: 273 g
• Vægt (uden objektivdæksel og modlysblænde): 230 g

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Annonce
Annonce

Læs også