TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Billig high-end kompakt

Ricoh er ikke kun kopimaskiner, de laver også glimrende kameraer. Ricoh GR frier til entusiasterne med 16 megapixels og 28 mm vidvinkel og skal slås med Nikon og FujiFilm om kunderne.

forfatter
Publiceret 18/04/2013 - 14:46

Den attraktive pris på 6.300 kroner gør i højeste grad Ricoh GR konkurrencedygtig. Det er 2.400 billigere end nærmeste konkurrent, Nikon Coolpix A og er dermed det billigste blandt high-end kompakte. Som ellers er FujiFilm X100S, Leica X2 og i en vis grad Canon Powershot G1X.

Ricoh GR har en 16,2 megapixels CMOS billedsensor uden lavpasfilter for bedre detaljeskarphed. Det har også Ricohs GR 18,3 mm f2.8 vidvinkel, med brændvidde svarende til 28 mm, da billedsensoren i APS-C format er mindre end 24-36 mm småbilledformat, som også kaldes fullframe.

user46852_pic58781_1366031926

Kameraet er lidt mindre og lettere end Coolpix A og er dermed det mindste af high-end kompaktkamera med APS-C sensor. Alligevel har det integreret blitz, blitzsko og et profileret gummigreb. Det kan bruge separat optisk søger, akkurat som Coolpix A og X2, og der findes en solblænde og vidvinkeladapter til kameraet. Så får man 21 mm brændvidde, godt egnet til for eksempel brede landskabsbilleder.

Korteste lukkertid er 1/4000s, og med indbygget ND-filter (neutral density=gråfilter) kan man reducere lysmængden og alligevel bruge største blænde til smal skarphedsdybde i billedet, når der er stærkt sollys.

GR_GV1_GW-3

Ricoh har som sædvanligt for et GR-kamera indlagt en række funktioner, og kameraet er i høj grad programmerbart, og knapper og opsætning kan skræddersys forskellige fotografers varierende behov.

Sidste gang vi testede et GR fra Ricoh, satte vi fingeren på ISO-ydelsen, men Ricoh hævder, at den nye større og nyere billedsensor er lange bedre til støjdæmpning. ISO-området strækker sig for øvrigt til 25600 ISO.

GR_Bak

Videooptagelse kan foretages i full 1080p/30fps-kvalitet, og det har integreret stereomikrofon, autofokusrespons på 0,02s, 7,6 cm skærm med 1,23 MP opløsning, 290 billeder mellem hver batteriopladning, og det støtter trådløse Eye-Fi hukommelseskort.

Ricoh GR skal være i butikkerne i løbet af maj.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend