annonce

Bedre telezoom fra Nikon

Optikker

En telezoom er ofte det første ekstraobjektiv, man køber. Så det er godt, at Nikon har forbedret sin bedste telezoom.

Foto: Nikon
annonce

Rækkevidde er noget, man konstant har brug for. Med en telezoom kan man komme tættere på uden at stå i vejen for sportsudøverne – eller børnene, der løber rundt med en alt for stor bold på fodboldbanen.

Det zoomobjektiv, der blev leveret med kameraet, rækker ofte ikke nær langt nok, så har du brug en telezoom som denne. Selv om lige præcis denne optik nok henvender sig mere til professionelle end forbrugere. Hvilket både konstruktionen og prisen vidner om.

Objektivet hedder AF-S Nikkor 70-200 mm, og har en lysstyrke på f2.8E, samt forkortelserne FL ED VR. Den er en opgraderet version af den tidligere Nikkor 70-200 mm F2.8.

Det supplerer den fine Nikkor 24-70 f2.8, som du kan læse testen af her, og det har i øvrigt mange ligheder med den lysstærke normalzoom.

De, der har brugt den gamle version af 70-200, bemærker, at fokus- og zoomringen har byttet plads, og at det vejrtætte objektiv er lettere end før. Det skyldes dels en magnesiumlegering, dels opdaterede linseelementer.

Der er seks ED-elementer, et fluorit-element og et HRI-element, der skal have højere brydningsindeks. Elementerne har Nikons nanokrystalbelægning, der undertrykker falsk lys og lens flare.

Objektivet har også optisk billedstabilisator med Nikons VR-teknologi, så du kan fotografere med op til fire trin langsommere lukkertider. Det har også en sports VR-indstilling, som skulle give et mere stabilt søgerbillede ved hurtige motiver.

annonce

Nikon siger, at følgefokusen er hurtigere og mere præcis, og en elektromagnetisk blænderstyring skulle give lynhurtige blændeændringer på serieoptagelser.

annonce

Mindste fokuseringsafstand er specificeret til 1,1 meter, og objektivet er tilgængelig fra den 10. november. Prisen bliver ca. 25.000 kroner.

Har du noget at tilføje?
Velkommen til Lyd & Billedes diskussionsforum. Vi vil gerne vide, hvad du mener. Hold dig til emnet og vær saglig, så slipper vi for at slette eller moderere indlæg. Andre spørgsmål eller synspunkter rettes til redaktion@lydogbillede.dk.

Læs også

Få bedre video-optagelser med en gimbal

JBL udfordrer Klipsch Reference

Microsofts halvhjertede iPad Pro-dræber fortsætter tradition og fejler

Gallapremiere på Ragnarok – se billeder og video

Sonos-chef: Undskyld!

Denne lyd kan du godt glemme med trådløse hørepropper

Sonos til vrede brugere: Ro på!

Du vil stadig kunne bruge dine ældre Sonos-produkter, selv om de ikke bliver opdateret, siger producenten.

Lysstærke objektiver til mellemformatkameraer

Fotoprinter for hele familien

Philips får Ambilight på alle nye TV’er

Hentet med helikopter

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Nødløsning fra midterste hylde redder Huawei fra Google-blokade

Smart-ur med green-kort til golfspillere

Der findes ikke alene apps, men også et smart-ur til golfspillere.