Search
Generic filters

Bedre telezoom fra Nikon

En telezoom er ofte det første ekstraobjektiv, man køber. Så det er godt, at Nikon har forbedret sin bedste telezoom.

Rækkevidde er noget, man konstant har brug for. Med en telezoom kan man komme tættere på uden at stå i vejen for sportsudøverne – eller børnene, der løber rundt med en alt for stor bold på fodboldbanen.

Det zoomobjektiv, der blev leveret med kameraet, rækker ofte ikke nær langt nok, så har du brug en telezoom som denne. Selv om lige præcis denne optik nok henvender sig mere til professionelle end forbrugere. Hvilket både konstruktionen og prisen vidner om.

Objektivet hedder AF-S Nikkor 70-200 mm, og har en lysstyrke på f2.8E, samt forkortelserne FL ED VR. Den er en opgraderet version af den tidligere Nikkor 70-200 mm F2.8.

Det supplerer den fine Nikkor 24-70 f2.8, som du kan læse testen af her, og det har i øvrigt mange ligheder med den lysstærke normalzoom.

De, der har brugt den gamle version af 70-200, bemærker, at fokus- og zoomringen har byttet plads, og at det vejrtætte objektiv er lettere end før. Det skyldes dels en magnesiumlegering, dels opdaterede linseelementer.

Der er seks ED-elementer, et fluorit-element og et HRI-element, der skal have højere brydningsindeks. Elementerne har Nikons nanokrystalbelægning, der undertrykker falsk lys og lens flare.

Objektivet har også optisk billedstabilisator med Nikons VR-teknologi, så du kan fotografere med op til fire trin langsommere lukkertider. Det har også en sports VR-indstilling, som skulle give et mere stabilt søgerbillede ved hurtige motiver.

Nikon siger, at følgefokusen er hurtigere og mere præcis, og en elektromagnetisk blænderstyring skulle give lynhurtige blændeændringer på serieoptagelser.

Mindste fokuseringsafstand er specificeret til 1,1 meter, og objektivet er tilgængelig fra den 10. november. Prisen bliver ca. 25.000 kroner.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.
Kommenter

Skriv et svar

  Læs også

  Bliver Canons billigste professionelle videokamera.
  Lyden i KEF LS50 Meta og LS50 Wireless II skal være væsentlig forbedret med ny teknologi.
  “Det eneste, der er hurtigere end Ludicrous, er Plaid.”
  Men Volkswagen holder fortsat tæt om mulighederne for at opgradere lydanlægget!
  Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombination af specifikationer og pris.
  Panasonic starter udrulningen af deres første Android-TV til november!
  Der laves kun 50 par af Il Cremonese ex3me, og de bliver ikke ligefrem billige.

  Aktuelle tilbud

  Annonce

  Canon EOS R5

  Vejl.pris 36399 kr Først med 8K-video

  6 kameramobiler

  Vejl.pris kr Mobilerne, der tager de bedste feriebilleder

  Samsung Galaxy S20 Ultra (kamera)

  Vejl.pris 10500 kr Samsung forsøger at gøre alt for meget og mister fokus

  OnePlus 8 Pro (kamera)

  Vejl.pris 7000 kr Stærk oprykning af OnePlus kamera
  Prisjagt.dk er en kommerciel partner for lydogbillede.dk. De leverer opdaterede priser, prisvarsling og produktinformation.