Bedre optikker fra Leica

Tre af Leicas M-objektiver har fået en overhaling til det bedre - med blandt andet opdateret optisk design, der lover bedre billedkvalitet.

Foto: Leica

Leica har siden 1954 lavet kameraer med M-bajonetfatning, og langsomt men sikkert er udvalget af optikker til M-kameraer steget. Nu kan man finde det meste, bortset fra ultra-vidvinkel til makro og teleobjektiver.

Med i sortimentet er de populære og alsidige 28- og 35-millimeter brændvidder, som er kompakte og lysstærke med silkeblød manuel fokus og en byggekvalitet, du stort set kun finder hos Leica og Zeiss.

Det er disse optikker, som Leica har opdateret med bedre optisk og mekanisk konstruktion. De nye udgaver af Summicron-M 35mm f2 ASPH, Leica Summicron-M 28mm f2 ASPH og Leica Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH har fået et optimeret optisk design og en mere robust linsekonstruktion.

De leveres også med rektangulær modlysblænde, mellemring og objektivdækslet i metal.

Summicron-M 35mm f2 ASPH på billedet herunder fås i sort og sølv. Den har 11 blændelameller, som giver en mere cirkulær blændeåbning for endnu blødere baggrunde.

Foto: Leica

Den endnu bredere Summicron-M 28mm f 2 ASPH er også opdateret med nyt optisk design og forbedret mekanisk design, ligesom den billigere Elmarit-M 28mm f2.8 ASPH. Her skal et nyt asfærisk element give forbedret billedkvalitet.

De tre linser er naturligvis lavet i Tyskland, og her er priserne:

Summicron-M 28mm f2 ASPH kommer til salg fra slutningen af ​​januar til ca. 31.500 kroner, Elmarit-M 28mm F2.8 ASPH kan også købes fra slutningen af ​​januar, men til ca. 17.500 kroner.

Summicron-M 35mm f2 ASPH er til salg fra februar til ca. 23.500 kroner i sort og 25.500 kroner til sølvudgaven.

Foto: Leica
Les videre
Exit mobile version