Foto & Video Hi-fi Hjemmebiograf Hovedtelefoner Højttalere TV
L&B’s julekalender: Låge 09Deltag

Barskt kamera til råt vejr

Olympus har lyttet til kritikken og endelig indført RAW-format i markedets fedeste vejrtætte kamera, og de har smidt et par ekstra finesser oven i.

Skrevet af / 20/04/2015 - 09:52
Barskt kamera til råt vejr

De små alle-vejrskameraer, der trives lige så godt under vand, som på en fugtig bjergtop, kan i ekstreme tilfælde være de eneste kameraer, der virker. Når temperaturen falder, vinden stiger og regnen føles som pile mod ansigtet, kan du være ret sikker på, at et alle-vejrskamera stadig fungerer.

Olympus var tidligt ude og har mere erfaring end de fleste robuste kameraer. Og forgængeren TG-3 blev kåret til sidste års bedste vejrtætte kamera.

Læs testen af TG-3 her.

Det nye TG-4, som er i butikkerne i maj til ca. 3.500 kroner, har samme lysstærke 4x zoom på 25-100 mm med lysstyrke 2.0 og ekstrem makrofokus ned til 1 cm!

ID: 18400

Det er frostsikkert, vandtæt ned til 15 meters dybde, kan klare et fald fra 2,1 meters højde og 100 kilos tryk. Men det bedste er, at ivrige fotografer endelig kan glæde sig over at kunne tage RAW-billeder med TG-4. Det øger muligheden for bedre billedkvalitet, fordi fotografen selv kan “fremkalde” billederne i efterbehandlingen.

Det er faktisk en nyttig ting, for undervandsfotografering stiller store krav til kameraets hvidbalance og farvegengivelse, men nu er det nemmere at kompensere og redigere billeder, da kameraet kan gemme RAW-filer.

Blandt de nye funktioner, finder vi mikroskoptilstand med langsom flashsync, som reducerer risikoen for overeksponering, når man er tæt på motivet. Kameraets fokusbracketing (stabling) tager flere billeder med fokus på forskellige afstande i designet, så fotografen kan vælge, hvilket objekt i billedet, der skal stilles skarpt på.

Der er også indbygget Wi-Fi, GPS, elektronisk kompas og manometer, og det kan udnytte en bred vifte af tilbehør.

Blandt andet findes der et undervandhus, som øger dykkedybden til 45 meter, et silikoneovertræk, som beskytter mod ridser, en håndledsrem med indbygget redningsvest, tele- og vidvinkelkonverter, samt en sportsholder, der kan monteres på seler eller rygsæk, så du har hurtig adgang til kameraet.
ID: 18171

Lasse Svendsen
(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.

Skriv din kommentar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Vil du læse hele artiklen?

Med LB+ Total får du adgang til ALT indhold på Lyd & Billede og LB Home.

Allerede abonnent? Log ind.

  • Prøv LB+ i 30 dage
    Kun 29,-

    Fornyes efter 30 dage, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 mnd
    93.25 kr/mnd

    Du sparer 312 kr

Ønsker du kun adgang til Lyd & Billede eller L&B Home?

Klik her for at bestille adgang til Lyd & Billede

Klik her for at bestille adgang til L&B Home

Udviklet i samarbejde med Leica

Kamera der tåler det meste

Sensationelt kamera

Et væld af nyheder fra Canon

Steadicam til lommen

Leica-kameraet beskytter dine rettigheder

Leica udgiver ekstrem vidvinkel

Vælg selv hvilke billeder du vil printe

Ekstrem Canon-zoom

Superlet supertele

Hobolite lanceres i Skandinavien

De rigtige farver fra dit videokamera

0
Scroll to Top