Barskere Olympus til kræsne fotografer

De små vandtætte og stødsikre Olympus-kameraer er umådeligt populære. Tough TG-1 er det barskeste og bedste af dem alle.

Olympus har skabt markedet for vandtætte og stødsikre kameraer nærmest på egen hånd. Og var i mange år enerådende på området. I dag har de allerfleste kameraproducenter mindet et kamera i denne kategori. Men det er Olympus, som har udvalget.

Og med Tough TG-1, antagelig også billedkvaliteten. Det nye Tough-kamera er endnu barskere og kan dykke til 12 meter, tåler 100 kilos tryk og fald fra 2 meter og er frostsikret ned til  – 10 grader.

Med et undervandshus kan det dykke til 45 meter.

Kameraet har lysstærk zoomoptik med 25-100mm brændvidde med f2,0-4,9 i lysstyrke, en stor 1/2,3 tommers bagbelyst (CMOS-) billedsensor, med en endnu bedre TruePic VI billedprocessor.

Integreret i kamera er også GPS som logger hvor billederne er taget, og på bagsiden findes en lysstærk 7,6 cm OLED-skærm, som giver bedre kontrast og farver end LCD-skærme.

Det optager naturligvis video i full HD 1080p/30fps kvalitet, og har Olympus digitale PCM-teknologi til lydoptagelse, 1/2000s som korteste lukkertid, kompas, manometer, 3D-mulighed og en række kreative filtereffekter, man kan bruge på billederne.TG-1 kan også bruge 40,5 mm filtre og adapter til fisheye eller telekonverter, som giver dig ekstra bred billedvinkel eller kraftigere tele.

Kameraet kommer i butikkerne i midten af juni, dansk pris er ikke kendt, men i USA er det prissat til 399 dollars. Læg hertil dansk moms og prisen havner omkring 3.500 kroner.

Interesseret i vandtætte kameraer? Læs testen af otte vandtætte kompaktkameraer i sommernummeret, som er til salg i juni.

Nogle fakta om TG-1:

* Vandtæt i henhold til IEC-standardpublikation 529 IPX8. Stødsikkert i henhold til MIL-standard (Olympus’ test). Frostsikkert i henhold til Olympus’ testforhold.
** Tilsvarende 35 mm-format.

Les videre
Exit mobile version