Barsk lommekamera fra Sony afløser NEX

De små systemkameraer i Sonys NEX-serie er historie. Nu hedder de alle Alpha, og det betyder hurtigere kameraer med bedre billedkvalitet.

Sony NEX-6 og NEX-7 var længe nogle af vore favoritter blandt de kompakte systemkameraer. Med indbygget søger og høj billedkvalitet var de fortræffelige kameraer at have med sig. Ikke for store, ikke for langesomme, og med udmærket betjening.

Med lanceringen af Alpha 5100 forsvinder det sidste NEX-kamera. Nu hedder de Alpha alle sammen, og det markerer en helt ny generation af kompakte systemkameraer. Sony a5100 erstatter NEX-5T med 16 MP, som vi testede i fjor, men det er på alle måder et meget barskere kamera.

Det mangler den fine elektroniske søger, som storebror a6000 har, men der er det samme lynhurtige autofokussystem, som stiller skarpt på 0,07 sekunder med fokussensorer, som dækker næsten hele billedfladen.

A5100 har også fået 24,3 megapixels, indbygget blitz og vipbar touchskærm.

Wi-Fi er naturligvis indbygget, så man kan dele sine billeder trådløst, og man kan optage video i fuld 1080 HD-kvalitet (i XAVC S-format, som tillader højere datastrøm for bedre videokvalitet).

Fakta:

Les videre
Exit mobile version