Nyhed

Apple ProRes RAW til Fujifilm GFX100

Mellemformat som videokamera? Jep.

I det, der nærmest var en notits fra Fujifilm, stod der, at det vanvittig gode mellemformatkamera GFX100 får en firmware-opdatering, som gør det i stand til at gemme 4K 30 fps UHD- eller DCI-video i 12 bit Apple ProRes RAW-format, på en separat optager som f.eks. Atomos Ninja V.

Det udvider brugsområdet betydeligt for det, der måske er det allerbedste kamera, vi nogensinde har testet, og giver fotografen meget mere at arbejde med i efterbehandlingen af videoer.

(Foto: Fujifilm)

Autofokus skal også være forbedret med bedre følsomhed ned til -5 EV og får mere præcis øjen- og ansigtssøgende fokus, og focus bracketing skulle også blive muligt.

Kameraet har også flere styringsmuligheder (lukkerhastighed, blændeværdi, ISO og eksponeringskompensation) ved tethered tilslutning, og så kan man endelig fjernstyre flere af kamerafunktionerne, når det er monteret på en gimbal eller en drone.

GFX100 får også Eterna Bleach Bypass, Color Chrome Blue og Classic Neg føjet til rækken af filmsimuleringer.

(Foto: Fujifilm)

Firmware til GFX 50R og GFX 50S

De andre to mellemformatkameraer i GFX-serien – 50R og 50S – får også Classic Neg- og Eterna-filmsimulering i ny firmware samt en ny hudglatningsfunktion, og alle firmware-versionerne er klar til download nu.

Les videre
Exit mobile version