Nyhed

Apple ProRes RAW til Fujifilm GFX100

Mellemformat som videokamera? Jep.
forfatter

I det, der nærmest var en notits fra Fujifilm, stod der, at det vanvittig gode mellemformatkamera GFX100 får en firmware-opdatering, som gør det i stand til at gemme 4K 30 fps UHD- eller DCI-video i 12 bit Apple ProRes RAW-format, på en separat optager som f.eks. Atomos Ninja V.

Det udvider brugsområdet betydeligt for det, der måske er det allerbedste kamera, vi nogensinde har testet, og giver fotografen meget mere at arbejde med i efterbehandlingen af videoer.

(Foto: Fujifilm)

Autofokus skal også være forbedret med bedre følsomhed ned til -5 EV og får mere præcis øjen- og ansigtssøgende fokus, og focus bracketing skulle også blive muligt.

Kameraet har også flere styringsmuligheder (lukkerhastighed, blændeværdi, ISO og eksponeringskompensation) ved tethered tilslutning, og så kan man endelig fjernstyre flere af kamerafunktionerne, når det er monteret på en gimbal eller en drone.

GFX100 får også Eterna Bleach Bypass, Color Chrome Blue og Classic Neg føjet til rækken af filmsimuleringer.

(Foto: Fujifilm)

Firmware til GFX 50R og GFX 50S

De andre to mellemformatkameraer i GFX-serien – 50R og 50S – får også Classic Neg- og Eterna-filmsimulering i ny firmware samt en ny hudglatningsfunktion, og alle firmware-versionerne er klar til download nu.

Læs alle artikler i 1 måned for 39 kr

Få adgang alle +artikler samt til hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klik her Allerede abonnent?

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Chefredaktør. Lasse har arbejdet for Lyd & Billede siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi og om hi-fi for Audio Video, ligesom han har erfaring som biljournalist fra bladet Drive. Det hele startede i 1980 med en Garrard-pladespiller, en Tandberg-receiver og et par Jamo-højttalere. Lasse har desuden stor erfaring fra hi-fi-branchen og skriver i dag mest om foto, hi-fi, computere og lyd, men også om biler.