TESTS GUIDES FILM & TV HØJTTALERE TV HOVEDTELEFONER HI-FI FOTO SMART HOME HJEMMEBIOGRAF COMPUTER MOBIL GAMING

Analogkameraet er ikke dødt

Lomography Belair X 6-12 er et nyt, analogt mellemformatkamera, som næsten ikke koster noget og bruger 120-film.

forfatter
Publiceret 23/10/2012 - 11:51

Forvirret over at der stadig laves kameraer, der bruger film? De er aldrig forsvundet, men den digitale tidsalder har gjort digitalkameraet til allemandseje og det analoge kamera til et værktøj for specielt interesserede. Sjovt at tænke på, at for 10 år siden var det omvendt.

Lomography Belair X 6-12 ser netop ud, som det er fra en svunden tidsalder. Den karakteristiske bælg og det aftagelige objektiv, der er monteret foran og sørger for at brændvidde og billedvinkel bliver korrekt på 120-filmen, kameraet bruger.
Kameraet, som koster fra 240 Euro (174,30 på tidsbegrænset tilbud) for den sorte udgave i plast, bruger altså 120 rullefilm, akkurat som din bedstefar gjorde i rolleflexen i 50´erne, men her får man automatisk eksponering og udskiftelig optik.

Lomography Belair X 6-12 kan levers i en version kaldet Globetrotter og en såkaldt Jetsetter i skind og metal, og den sorte kaldet Cityslicker.

Alle leveres med objektiver, et 58 mm f8 med 90 graders vidvinkel på 6 x 12 cm panorama filmformat og en 90 mm f8 med 65 graders billedvinkel. Man kan også fotografere i 6 x 9 cm og 6 x 6 format. Så ændres billedvinklen selvfølgelig.
Lukkertiderne styres automatisk, men man kan vælge fokus og blænde selv. Fokus kan stilles i 1 m, 1,5 m, 3 m og uendelig, mens blændevalgene er f8 og f16.

ISO-følsomheden kan stilles mellem 50 og 1600 ISO.

Læs mere her.

Kommentarer

Subscribe
Notify of
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Avanceret minidrone flyver hvor som helst DJI Mini 3 Pro har fuldvoksne funktioner, men er så lille, at den flyver under radaren på dronereglerne.
Professionelt kamera med unik funktion Canon EOS R3 har en unik funktion og alt, hvad et flagskibskamera har brug for. Bortset fra to ting.
Lysstærk og forbedret Sony-zoom Lavere vægt og bedre ydelse er nøgleordene for Sony FE 24-70 mm F2.8 GM II.
Fem tips til bedre påskebilleder Den skarpe sol er ikke fotografens bedste ven. Her får du at vide, hvordan du undgår den og fire andre ting, der kan ødelægge dine billeder.
Leica lancerer sort Summicron 28 mm f/2 Laves i et lille antal med en forbedring, som man skal se nøje efter.
GH6: Vildt videokamera der også tager stillbilleder Endelig har GH5 fået en afløser. Panasonic Lumix GH6 er et toptrimmet videokamera i stillbilledforklædning.
Følg Lyd & Billede
Send this to a friend